Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

ZRUŠENÉ - - - Tajomstvo Dobrohošťských pecí 2020 - 20. ročník

ZRUŠENÉ - - - Tajomstvo Dobrohošťských pecí 2020 - 20. ročník
Termín: 11.07.2020
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Dobrohošť (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.dobrohost.sk
www.youtube.com/watch?v=45FQgsvvV0I&t=15s

Popis

Tajomstvo Dobrohošťských pecí 2020 - 20. ročník

Jubilejný 20. ročník sa uskutoční dňa 11. júla 2020

Obec Dobrohošť sa rozprestiera medzi starým korytom Dunaja a jeho novovybudovaným umelým kanálom, cca 20 km južne od Bratislavy. Prístup je možný po nových cestných komunikáciách od Bratislavy, smerom na hranicu s Maďarskom, zo smeru od Gabčíkova cez hrádzu hydroelektrárne, alebo preplavením sa kompou od Šamorína. Prehradením koryta Dunaja a spustením vodného diela v roku 1992 sa život u nás a okolí veľmi nezmenil. Stali sme sa však atraktívnejšími. Turisti z okolitých väčších miest sem chodievajú najmä v lete. Región je čoraz častejšie vyhľadávaný, predovšetkým kvôli vodnej turistike a rekreácii, čomu zodpovedajú i investície do budovania infraštruktúry a rozširovania aquparku.

V tejto obci medzi starým korytom Dunaja a prívodným kanálom Vodného diela Gabčíkovo v okrese Dunajská Streda sa uskutoční v tradičnom termíne v sobotu 13.7.2019 už 19. ročník kultúrno-gastronomického festivalu "Tajomstvo Dobrohošťských pecí" so slávnostným otvorením o 15:00 hod.
Ešte predtým o 12:00 vám zahraje k dobrému obedu cigánska muzika TOCI és LACI.

Návštevníkov pozývame na držkový perkelt, grilované prasiatko, cigánsku pečienku, osúchy, halászlé, fazuľový, hovädzí a kotlíkový guláš, štrúdle, langoše, pečenú klobásu,
trdelník, pečené ryby, bravčovú panenku so slaninou, grilovanú krkovičku a na rôzne iné špeciality z rýb, hydiny a diviny.

Gastromonický festival "Tajomstvo Dobrohoštských pecí", je špeciálny v tom, že domáci pozývajú na ochutnávky návštevníkov priamo do svojich dvorov a ponúkajú svoje vlastné špeciality.

@ Autorský článok napísal:
Folklorfest.sk

@Autorské Foto:
Folklorfest.sk

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies