Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

ZRUŠENÉ - - - Deň vínnych pivníc v Trnave – 18. ročník

ZRUŠENÉ - - - Deň vínnych pivníc v Trnave – 18. ročník
Termín: 07.11.2020
Téma: VINOBRANIE a VÍNO
Miesto konania: Trnava (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.vinoteka-vinaren.sk

Popis

Deň vínnych pivníc v Trnave 2020 – 18. ročník

Dňa 07. november 2020

Iba raz v roku máte jedinečnú možnosť objaviť pod povrchom Trnavy skryté vinárske „mesto pod mestom“. Opäť sa historické stredoveké pivnice naplnia viac ako tisíckou vínomilcov.

Slávne tradície trnavského vinárstva a vinohradníctva ožívajú každoročne v Trnave prostredníctvom Dňa vínnych pivníc. Podzemné priestory starobylých pivníc odkrývajú milovníkom vína skryté vinárske „mesto pod mestom“.

Podľa listiny z roku 1278 Trnava ako slobodné kráľovské mesto vlastnila vysoko produktívne vinice v Uhorsku, siahajúce od dnešnej Rače až po Svätý Jur. Víno patrilo k najdôležitejším obchodným komoditám a bolo ho treba aj niekde skladovať. A tak vybudovali pod mešťanskými domami rozsiahle pivnice, ktorých tajomstvo máte možnosť počas tohto dňa odhaliť.

Zaujímavosťou je, že ide o pivnice, ktoré nie sú bežne prístupné pre verejnosť. Svoje vína tu budú prezentovať nielen malokarpatskí vinári, ale aj vinári z iných oblastí Slovenska. Spoločne tak môžete ochutnať vína 60 vinárov, ktorí na Vás čakajú v 30 pivniciach mesta Trnavy, v čase od 13:00 do 21:00 hod

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies