Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - Medzinárodný folklórny festival Myjava 2021 - 61. ročník

NOVÉ - - - Medzinárodný folklórny festival Myjava 2021 - 61. ročník
Termín: 14.06.2021 - 20.06.2021
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Myjava (SR - Trenčiansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.mffmyjava.sk
www.youtube.com/watch?v=W-V2iyHq2YI&feature=related
www.youtube.com/watch?v=LQ7jh6eI1ik

Popis

Medzinárodný folklórny festival Myjava 2021 - 61. ročník

Preložené z roku 2020

Už 61. ročník, 14. - 20. 6. 2021, amfiteáter Trnovce - Myjava

Milí priaznivci folklóru, návštevníci myjavského festivalu, ctení návštevníci stránky!
Radi by sme vám predstavili novú vizuálnu identitu Medzinárodného folklórneho festivalu MYJAVA, ktorá bude naše podujatie sprevádzať v nasledujúcich rokoch.
Autor vybraného návrhu, Jan Karlík, vychádzal zo skutočnosti, že Medzinárodný folklórny festival MYJAVA pri realizácií svojich programov čerpá z tradícií národov, súčasne však ide o moderné a dynamické podujatie, ktoré sa stále vyvíja. A práve na prepojení tradície a inovácie je tento vizuál postavený. Komunikuje prostredníctvom jednoduchých tvarov vo výraznej farebnosti v kontraste k tradičným vzorom zo ženských pracovných ručníkov a blúz.

Typografická úprava použitého písma sa opiera o dobové, ručnými nástrojmi písané, plagátové písma. Kompozícia pruhov a kruhov odkazuje aj na bielo-modré dekorácie nad scénou myjavského amfiteátra z dielne doc. Ing. Viliama Jána Grusku.

Festivalová atmosféra je do vizuálu prenesená ako hra hmýriacich sa tvarov, farieb a vzorov a môže sa pri jednotlivých festivalových ročníkoch farebne meniť. Vzhľad však zostane vždy zachovaný a každý, kto takto stvárnený plagát, banner či upútavku spolu s typickým logom "kohútikov" zbadá, bude vedieť hneď identifikovať, že ide práve o Myjavu.

Zmena festivalového vizuálu sa postupne prenesie do všetkých jeho prvkov a zladia sa s ním tlačoviny festivalu, čestné vstupenky, navigácie, webová stránka a podobne.

Touto cestou sa po zvážení všetkých možností a vzhľadom na ťažko predvídateľný vývoj rozhodli ísť aj organizátori Medzinárodného folklórneho festivalu MYJAVA, ktorý patrí medzi tri najväčšie a najvýznamnejšie folklórne festivaly na Slovensku. V termíne od 14. do 20. júna 2021 pripravujú Centrum tradičnej kultúry Myjava a mesto Myjava sériu programov, ktoré budú môcť diváci sledovať na sociálnej sieti, na youtube, prostredníctvom televízie a ak sa bude dať a myjavský okres sa vymaní z bordovej farby, tak v obmedzenej miere aj priamo v myjavských uliciach. Čiže pôjde o akúsi kombinovanú programovú skladbu, ktorá nebude tvorená len nejakými archívnymi materiálmi, ale aj celkom novými programami vopred pripravenými, natočenými, nahratými pre potreby festivalu. Pripravené budú napríklad videorecepty zamerané na tradičnú kuchyňu, filmy venované ľudovým remeslám, záznamy vydarených programov z predošlých festivalových ročníkov, tanečné školy a súťaže, tematické výstavy, streamy a ďalšie. Po finálnej úprave online podoby myjavského festivalu bude celý program zverejnený na našom vynovenom festivalovom webe, na FB stránke festivalu a verejnosť budeme o ňom informovať aj prostredníctvom médií.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies