Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - Chute Malých Karpát 2020 - 5. ročník

NOVÉ - - - Chute Malých Karpát 2020 - 5. ročník
Termín: 09.09.2020
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT | VINOBRANIE a VÍNO
Miesto konania: Suchá nad Parnou (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.regiontirnavia.sk

Popis

Chute Malých Karpát 2020 Suchá nad Parnou - 5. ročník

Dátum a čas podujatia:
09. novembra 2019 | 11:00 - 21:00 hod.

Na jeseň to v Malokarpatskom kraji hýri pestrými farbami viníc a vôňou mladého vína, ktoré tamojší vinári predstavia vďaka 5. ročníku festivalu otvorených vinárstiev - podujatiu, ktoré v sebe spája víno, umenie a jedlo Malých Karpát.

Celkom 31 vinárov a 12 gastronomických prevádzok z Malokarpatskej oblasti budú mať milovníci vína možnosť spoznať vďaka overenému formátu putovania po vinárstvach už 9. novembra od 11:00 do 21:00 hod. Navštíviť ich bude možné vďaka kyvadlovej doprave.

Návštevníci budú môcť ochutnávať vína priamo vo vinárstvach, v miestnych reštauráciách sa zase môžu tešiť na špeciality regionálnej kuchyne. Dobré víno totiž najlepšie vynikne práve v spojení s kvalitným jedlom. Vo vinárstvach budú mať taktiež možnosť spoznať kultúru kraja formou výstav fotografií, obrazov, či iných umeleckých predmetov alebo hudobných vystúpení.

Medzi zakladateľov podujatia Chute Malých Karpát patria oceňované vinárstva Karpatská Perla, Skovajsa vinohradníctvo a vinárstvo, Terra Parna, Repa Winery, Hacaj s.r.o., Vinárstvo Vinkor, Vinárstvo Peter Ratuzky a Vins Winery – Richard Tóth. Odvtedy, čo sa zrodila myšlienka zorganizovať jesenný festival vína, gastronómie a kultúry, sa však do projektu zapojili desiatky vinárov z Pezinka, Modry, Šenkvíc, Dolian (Vína z mlyna), Častej a Vinosadov.

Milovníci vína môžu ochutnať odrody, ktoré sa v malokarpatských vinohradoch pestovali od nepamäti. Keďže súčasťou vstupenky je aj bonus na nákup vína v hodnote 5 eur, môžu si to svoje obľúbené odniesť aj domov. Každý navyše dostane pohár s logom a s taštičkou, ako aj sprievodcu s mapkou a zoznamom vinárstiev, reštaurácií a umelcov zapojených do projektu.

Pre tých, ktorí by radi využili namiesto auta inú prepravu, máme prichystaný Shuttle Bus. Z Radlinského ulice pri Kostole sv. Jakuba v Trnave do vinárstva Terra Parna v Suchej nad Parnou bude pravidelne a zadarmo premávať autobus, a to konkrétne o 11.00 h. a v čase 21.00 h. pôjde z vinárstva Terra Parna do Trnavy. Z Trnavy sa tak po prestupe v Terra Parna budete môcť pohodlne dostať aj do vinárstiev Karpatská Perla v Šenkviciach či Vína z Mlyna v Doľanoch, ale aj sa presúvať medzi ďalšími vinárskymi zastávkami. Nikam sa preto naháňať nemusíte, atmosféra každého z týchto vinárstiev totiž stojí za dlhšie preskúmanie.

Počas podujatia Vám bude k dispozícii BEZPLATNÝ shuttle bus, ktorý pôjde smer Trnava - Suchá nad Parnou - Trnava Vstupné:
39,- € | cena lístka pre jednotlivca
55,- € | cena lístka pre pár

ZAKÚPIŤ VSTUPENKU
Vstupenka na osobu zahŕňa: 60 degustačných lístkov + 2 bonusy na nákup vína v hodnote 5,- € (spolu 10,- €) + pohár s logom podujatia + taštičku na pohár a katalóg podujatia s mapkou.

Bezplatná doprava z Trnavy: Do vinárstva Terra Parna v Suchej nad Parnou pôjde pre návštevníkov zadarmo autobus z Trnavy v časoch o 11:00 h. a späť z vinárstva Terra Parna do Trnavy pôjde v čase o 21:00 h.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies