Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

PRESUNUTÉ - - - Magurský zlatý chodník 2020 Partizánska Ľupča

PRESUNUTÉ - - - Magurský zlatý chodník 2020 Partizánska Ľupča
Termín: 02.10.2020 - 04.10.2020
Téma: TURISTIKA a CYKLISTIKA
Miesto konania: Partizánska Ľupča - osada Magurka (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.parksnow.sk
www.magurka-liptov.sk
www.visitliptov.sk/zaujimavosti/magursky-zlaty-chodnik/

Popis

Magurský zlatý chodník 2020 Partizánska Ľupča
*****************************************************************************************
Na základe aktuálnych opatrení RÚVZ LM sa slávnostné otvorenie presúva na neurčito! Náučný chodník je sprístupnený, nachádza sa v prírode a je možné ho navštíviť individuálne kedykoľvek.
*****************************************************************************************
Chata Magurka | Partizánska Ľupča

Koľko ton zlata sa na Magurke vyťažilo? Aká je história tento oblasti, čo sú ryžoviská ako sa tu pracovalo a čo je tu za prírodu? Na tieto a mnohé ďalšie otázky sa dozviete odpovede počas otvorenia banského náučného chodníka, Magurský zlatý chodník. Slávnostne ho otvoríme 2.-4. októbra 2020.

V najvyššie položenej osade na Slovensku sa tiež bude ryžovať zlato a pripravený je aj pestrý sprievodný program. Bohatý doprovodný program je vhodný aj pre deti. Okrem slávnostného otvorenia náučného chodníka je možné zúčastniť sa prezentácií, prednášok od prof. Martina Chovana, Františka Bakoša a Karola Kaliského. Nevynecháme skutočné ryžovania zlata. V sobotu je pripravený okrem iného domáci guláš a podvečer hudobný program.

HARMONOGRAM
Piatok 2. október 2020
Od 19:00 prednášky s diskusiou o náučnom chodníku, o súčasnej situácii v prieskume ložísk na Slovensku a o význame zlata Pod záštitou emeritného profesora Martina Chovana a skúseného geológa, profesionálneho zlatokopa Františka Bakoša. Hudobný doprovod na heligónke s liptovskými piesňami

Sobota 3. október 2020
Od 10:00 Slávnostné otvorenie Magurského zlatého chodníka, spoločná túra trasou NCH s výkladom prof. Chovana Tematické hry a aktivity pre deti aj dospelých Divinový guláš. Prednáška a film Karola Kaliského s diskusiou. Večer country hudobný doprovod

Nedeľa 4. október 2020
Skutočné ryžovanie zlata na miestnom potoku Vyskúšať si to môže každý (Zmena programu vyhradená.) Výhodný pobytový balík! bit.ly/magurkanadzlato.

Deti si prídu na svoje. Nie len že sa zabavia a dozvedia veľa nového, ale môžu cez doprovodné aktivity spoznať prírodu a prostredie Magurky. Podujatie sa koná za každého počasia. Ako poznáme Liptov, tešíme sa na slniečko, ale pripravené budeme mať aj pršiplášte a dáždniky.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies