Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - Osamelí bežci: Ideme ďalej! 2020 Viedeň

NOVÉ - - - Osamelí bežci: Ideme ďalej! 2020 Viedeň
Termín: 29.10.2020
Téma: PODUJATIA NAŠICH KRAJANOV
Miesto konania: Viedeň (Zahraničie - Rakúsko)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: slovaci.at

Popis

Filmový klub - Osamelí bežci: Ideme ďalej!

Štvrtok/ Donnerstag 29.10.2020 (19:00)
Premietanie filmu a beseda s režisérom Martinom Repkom

Réžia: Martin Repka
Dokumentárny film
2019, Slovensko, 90 min.

Film rozpráva príbeh básnickej skupiny Osamelí bežci, ktorá vznikla v roku 1963 a existuje dodnes. No predovšetkým je o veľkom priateľstve medzi jej členmi – Ivanom Laučíkom, Petrom Repkom a Ivanom Štrpkom. Ich osudy a životné peripetie boli rôzne. Peter Repka sa v 70. rokoch presťahoval do Nemecka, Ivan Laučík väčšinu svojho života prežil v Liptovskom Mikuláši a Ivan Štrpka žil v Bratislave.

Aj keď ich stretnutia neboli každodenné a nie vždy jednoducho realizovateľné, napriek všetkým prekážkam ich priateľstvo pretrvalo. Ich tvorba bola a stále je jednou z najzásadnejších v kontexte modernej slovenskej poézie. Na začiatku tejto dokumentárnej road movie Peter odchádza z Offenbachu nad Mohanom, aby sa v Bratislave stretol s Ivanom a aby sa následne spolu vypravili do Liptovského Mikuláša za druhým Ivanom.

Počas tejto cesty Peter a Ivan stretávajú ďalšie postavy a navštevujú miesta, ktoré súvisia s ich príbehom. Tieto stretnutia ilustrujú príbeh Osamelých bežcov. Je to film o Osamelých bežcoch s Osamelými bežcami, spoluvytváraný Osamelými bežcami. Je to inšpirujúci príbeh o priateľstve!

Dôležité upozornenie: Vzhľadom na protipandemické predpisy a obmedzenú kapacitu žiadame záujemcovo podujatie, aby svoju účasť nahlásili mailom na: rsks@slovaci.at najneskôr jeden deň pred podujatím.
Začiatok/Beginn: 19,00 hod./ Uhr v spolku RSKS/ im Verein ÖSKV

V prípade zrušenia podujatí v dôsledku zhoršenia situácie budeme o tom informovať prostredníctvom mailu a na našej facebookovej stránke.

Vstupné/Eintritt: dobrovoľný príspevok/ freiwillige Spende.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies