Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - Chýba vám divadlo? Večer bude on-line!

NOVÉ - - - Chýba vám divadlo? Večer bude on-line!
Termín: 14.11.2020 - 28.11.2020
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Slovensko (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: kultura.pravda.sk/divadlo/clanok/568515-chyba-vam-divadlo-dnes-vecer-bude-on-line/

Popis

Chýba vám divadlo? Večer bude on-line!

Chýba vám v týchto časoch trocha kultúry? Veselohru, operu aj operetu, balet či tanečné divadlo alebo koncert v profesionálnom predvedení si odteraz môžu diváci pozrieť on-line. Štát sa v časoch pandémie pokúša vzkriesiť umenie projektom Online Živé umenie.

Do divadla za pár eur
Záujemcovia si vyberú program a zakúpia vstupenku cez portál návštevník.online. Vstupenky budú k dispozícii aj pár minút pred začiatkom predstavenia. Z podujatí si divák vyberie, kúpi a následne pozrie divadelný titul či koncert. Cena lístka je od 4,- do 10,- eur podľa typu predstavenia a sledovať ho môže celá rodina.

Ďalšími predstaveniami, na ktoré sa diváci môžu tešiť, bude hudobno-dramatické a tanečné dielo o živote svetoznámej speváčky Édith Piaf zo Štátnej opery v Banskej Bystrici (štvrtok 19. 11.). Štátne divadlo Košice príde do vašich obývačiek so satirou o malomestskej morálke, ctibažnosti a prázdnom karierizme z pera klasika Júliusa Barča-Ivana Mastný hrniec v piatok 20. 11.

Vďaka on-line predstaveniam divadlo hrá aj v pondelok, 23. novembra Štátne divadlo Košice k vám domov pozve Charlieho Chaplina, ktorého spoznáte nielen ako večného tuláka alebo úspešného umelca, ale aj ako syna, manžela, priateľa, otca – človeka, ktorý vďaka pracovitosti i talentu zažil úspech a slávu, ale tiež osočovanie, krivdu či prenasledovanie.

V utorok 24. novembra si môžete vypočuť komorný koncert sólistov Štátnej opery s klavírnym sprievodom Pocta Lehárovi, v stredu 25. novembra je na programe tanečná inscenácia súboru Ifjú Szivek nazvaná Sedemdesiatsedem verbunkov, inšpirovaných tancami z 18. storočia pri verbovaní do cisárskeho vojska.

V piatok 27. novembra Štátne divadlo Košice ponúkne slovenskú premiéru francúzskej opery Dialógy karmelitánok. Príbeh mladého dievčaťa Blanche sa odohráva v období Veľkej francúzskej revolúcie s nedefinovanou morálkou, v ktorej je každý postavený pred osobnú voľbu medzi strachom zo života a bázňou pred smrťou.

V sobotu 28.11. si môžu diváci oddýchnuť pri operete Franza Lehára Zem úsmevov, ktorá patrí k zlatému fondu svojho žánra. Franz Lehár nastavil latku omnoho vyššie, než bolo v dobe jej vzniku bežné. Operetu predvedie súbor Štátnej opery. V posledný novembrový deň Štátne divadlo Košice prinesie komický balet Svadba podľa Figara (Mozarta) o ideáloch, nepochopení a ľudskej hlúposti a malosti na motívy Figarovej svadby. Predstavenia divadiel sú naplánované aj na december a január.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies