Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

ZRUŠENÝ - - - Dni zelá 2021 Stupava - 24. ročník

ZRUŠENÝ - - - Dni zelá 2021 Stupava - 24. ročník
Termín: 01.10.2021 - 03.10.2021
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Stupava (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.mkic.sk

Popis

ZRUŠENÝ - - - Dni zelá 2021 Stupava - 24. ročník

Dni zelá, tradičné kultúrne podujatie v našom meste, sa tento rok 2021 počas prvého októbrového víkendu neuskutoční. Rozhodlo sa o tom na základe opatrenia Vlády SR prijatého k organizácii hromadných podujatí.

V čase od 12.júla 2021 je totiž stanovený limit návštevníkov podujatí vo výške maximálne 1000 osôb, zatiaľ bez výhľadovej zmeny tejto kapacity. Ak by aj prišlo k úprave a navýšeniu kapacity, je veľmi nepravdepodobné, že by sme ju na tejto obľúbenej a hromadne navštevovanej slávnosti dokázali dodržať. Preto sa 24. ročník tohto významného podujatia presúva na rok 2022. Už teraz sa na neho veľmi tešíme a pripravujeme pre všetkých kvalitný program, občerstvenie a sprievodné podujatia.

Prvý októbrový víkend v roku patrí kapuste (po záhorácky zelé). Festival Dni zelá, sa snaží zachovávať tradície pestovania a spracovania regionálnych odrôd kapusty, ktoré boli a sú známe svojou špecifickou chuťou. Od kapusty, cez tradičný remeselný jarmok, až po hudobné lahôdky k nám festival každoročne priláka tisícky návštevníkov. V roku 2021 budú Dni zelá sláviť 24. ročník.

Dni zelá v Stupave dlhodobo patria medzi najväčšie festivaly na Záhorí. Hlavnou myšlienkou festivalu je zachovávanie tradícií regiónu Záhorie, propagácia tradičného pestovania a spracovania kapusty, prezentácia miestnych súborov, združení a kultúrnych pamiatok. V neposlednom rade aj miestnych kulinárskych špecialít.

Každoročnou súčasťou bohatého programu je trojdňový Remeselnícky jarmok a výstava Úroda. Atraktívna je aj tradičná zóna vo varení kapustnice „My varíme ze zelá“. Kultúrny program je zameraný pre širokú verejnosť, ponúka množstvo súťaží, atrakcií, gastronomických variácií regionálnych jedál a živých koncertov. Sprievodné podujatia – prehliadka farského kostola a oratória, potešia všetky vekové kategórie návštevníkov. Program končí v nedeľu ohňostrojom.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies