Termín: | 27.09.2014 |
Téma: | JARMOKY, TRHY a HODY |
Miesto konania: | Pohronská Polhora (SR - Banskobystrický kraj) Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky |
Web: | www.ppolhora.sk
www.mimibazar.sk/recept.php?id=46099 |
Obec Pohronská Polhora vás srdečne pozýva na
MICHALSKÉ HODY
- varenie tradičných Polhorských tľapkancov,
- vystúpenia folklórnych súborov,
- prehliadka heligonkárov,
- poďakovanie za úrodu v kostole sv. Michala spojené s výstavou Plody zeme,
- divadelná hra s ľudovou tématikou,
- benefičný koncert Jakubkovi srdcom
Recept na tradičné, pravé Polhorské tľapkance:
* Zemiaky nakrájať na kocočky, uvariť v slanej vode, tak isto fliačky uvariť.
* Medzitým si opražíte gazdovskú slaninku do chrumkava. Keď je slaninka opražená, vyberať ju nabok do misky, a v tom výpeku opražiť do zlatova 1-2 stredne cibule, nakrájané na pásiky.
* V mise zmiešať bryndzu, smotanu, pridať aj kyslú smotanu a črievko syrokremu, všetko krásne premiešať a nakoniec pridať trhance, (ak gazdinka nevie robiť trhance, možno ich nahradiť horúcimi fliačkami) a zemiaky, cibuľku a 1/2 slaninky. Musí to byť krémové, vláčne. Ak je to málo vláčne, kľudne pridajte ešte mlieko.
* Tľapkance ozdobiť zvyškom slaninky na vrch.
Želáme dobrú chuť.