Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - Noc múzeí a galérií 2021 Galanta

NOVÉ - - - Noc múzeí a galérií 2021 Galanta
Termín: 15.05.2021 - 31.08.2021
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Galanta (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.muzeumgalanta.sk

Popis

NOVÉ - - - Noc múzeí a galérií 2021 Galanta

Vlastivedné múzeum v Galante pripravuje otvorenie novej tematickej výstavy s názvom „Podoby kovu“, ktorá predstaví spôsoby spracovávania a využívania rôznych druhov tejto suroviny od svojich počiatkov až po druhú polovicu 20. storočia.

Kov bol aj stále je súčasťou každodenného života celej spoločnosti a sprevádza nás už celé stáročia. Od doby, kedy ľudstvo objavilo vlastnosti železa, medi, zinku, ocele a iných kovov, sa postupom času stali prítomné skoro v každom prvku v bežnej domácnosti - kľúčoch, príboroch, drobných prvkoch na oblečení, pričom sa za ich rozšírením stojí najmä priemyselná revolúcia a továrenská výroba. Je vnímaný hlavne ako úžitkový materiál, pod zručnými rukami remeselníkov však vie zastúpiť aj dekoratívnu a estetickú funkciu v podobe rôznych šperkov.

Vernisáž výstavy sa uskutoční online 15.05.2021 o 15:00 na FB stránke múzea (@MuzeumGalanta) a YouTube. 15.05.2021 je zároveň dňom, kedy sa na Slovensku uskutoční celoeurópske podujatie Noc múzeí a galérií. Pri tejto príležitosti budú vernisáž výstavy sprevádzať rôzne náučné aktivity online, ako napríklad netradičná prehliadka múzea pre deti, počas ktorej si povieme viac o kove, o jeho využitiu, spracovaniu, ako aj o konkrétnych zbierkových kovových predmetoch v expozíciách, kvíz, rozhovory s miestnymi remeselníkmi. Rodiny, ktoré si v tento deň prídu osobne pozrieť prehliadku sa tiež môžu tešiť na prekvapenie (pre viac info sledujte našu webstránku: www.muzeumgalanta.sk a FB stránku). Dňa 15.05.2021 bude vstup do múzea ako aj do vodných mlynov v Jelke a Tomášikove zdarma. Podujatie Noc múzeí a galérií sa uskutoční vďaka finančnej podpore mesta Galanta. Patronát nad celoslovenským podujatím prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Výstava Podoby kovu bude sprístupnená od 15. 5. 2021 – 31. 8. 2021 počas bežných otváracích hodín.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies