Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - Slávnosť ruží Dolná Krupá 2021 - Putovanie za pokladmi

NOVÉ - - - Slávnosť ruží Dolná Krupá 2021 - Putovanie za pokladmi
Termín: 05.06.2021
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Dolná Krupá (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.regiontirnavia.sk

Popis

Hudobné múzeum v Dolnej Krupej pripravuje každoročne pre milovníkov kvetov podujatie Slávnosť ruží na počesť „ružovej“ grófky Márie Henriety Chotekovej – významnej pestovateľky, šľachtiteľky ruží a majiteľky najväčšieho rozária v strednej Európe, ktorá zasvätila celý svoj život pestovaniu ruží. Vďaka ružiam grófky Chotekovej poznali panstvo Dolná Krupá po celom svete. Vo svojom rozáriu pestovala začiatkom 20. storočia viac než 6 000 koreňov ruží, vlastnila kompletnú zbierku severokrajných ruží a svoje ruže exportovala do celej Európy, USA a Kanady.

V sobotu 5. júna sa v Dolnej Krupej uskutoční Putovanie za pokladmi. Ide o podujatie, ktoré nahrádza tradičnú slávnosť ruží. Tá sa v tomto roku neuskutoční kvôli rekonštrukcii kaštieľa.

Putovanie za pokladmi začne o 13. hodine popoludní, kedy návštevníci môžu začať svoju individuálnu prechádzku v historickom parku plnom ružových záhonov nachádzajúcom sa pri kaštieli.

Súčasťou podujatia bude aj komentovaná prehliadka a módna prehliadka Anastázie Huštákovej, ktorá predstaví ručne maľovaný hodváb, čelenky, šperky a iné doplnky. Tradičné remeslá priblížia šikovné ruky drotára, rezbára, košikára či medovnikára. Do pokladov ľudovej hudby návšetevníkov ponorí koncert Vlasty Mudríkovej a záverom bude večerné čítanie epizód zo života Jozefa Brunsvika a Ludwiga van Beethovena, ktoré priblíži život v kaštieli spred dvoch storočí.

V areáli parku navyše ožijú živé sochy Ludwiga van Beethovena a ružovej grófky Márie Henriety Chotekovej.

Návštevníci budú môcť zároveň zavítať aj do neďalekej Medolandie, kde sa bude konať otvorenie ružiarskej sezóny spojenej s ochutnávkou odrodových medovín.

Vstupné: jednotné 2,- €, deti do 6 rokov a ZŤP zdarma

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies