Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - Festival Víno Tirnavia 2021

NOVÉ - - - Festival Víno Tirnavia 2021
Termín: 25.06.2021
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Nádvorie mestskej radnice, Trnava (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.regiontrnava.sk
www.trnava.sk

Popis

Obľúbený festival prichádza po ročnej prestávke s prísľubom toho najlepšieho, čo dnes môžeme nájsť v ponuke vinárov. Víno Tirnavia vyvrcholí v centre Trnavy už 25. júna od 14. hodiny degustáciou vín ovenčených množstvom medailí.

Organizátori si do poslednej chvíle neboli istí, či budú môcť verejnú degustáciu po ročnej pauze zorganizovať. Vďaka postupnému uvoľneniu protipandemických opatrení si však návštevníci užijú príjemné popoludnie či dlhý letný večer pri pohári tých najlepšie hodnotených vín na nádvorí radnice Trnavy.

„Vzhľadom na výsledky a kvalitu si myslíme, že naša snaha nebola márna. V rekordnom čase sa nám podarilo zhromaždiť súťažné vzorky a zabezpečiť hodnotiacu komisiu zloženú z najlepších slovenských hodnotiteľov vín. Teraz už len dúfame, že nám bude počasie priať a medzi milovníkov vína nezavíta dážď,“ hovorí s úsmevom dlhoročná organizátorka podujatia z referátu marketingu a propagácie mestského úradu Klára Ondrušová.

Na festivale bude k dispozícii takmer 250 vín od viac než štyridsiatich slovenských vinárov. Pri zakúpení vstupenky v hodnote 6 eur dostanú návštevníci degustačný pohár, ktorý im ostane a tiež osem grošov na nákup vína. Kto ich minie, môže si dokúpiť ďalších desať grošov za 3,- eur alebo päťdesiat grošov za 15,- eur.

Príjemnú zvukovú kulisu vyčarí ľudová hudba s príznačným vinárskym názvom Sirka Cuvée Ensemble. O chuťovky k vínu sa postará reštaurácia v blízkosti radnice.

Titul šampióna a tiež zlaté a strieborné medaile boli udelené v deviatich kategóriách. Na svoje si prídu predovšetkým milovníci bielych vín spod Malých Karpát, ale aj tokajských či novošľachtencov. Mnohí iste ocenia aj krásnu kolekciu šumivých vín a ako sladkú bodku si môžu dať niektoré z ovocných vín.
Najvyššie hodnoteným vínom sa stalo klasické botrytické Royal cuvée tokajských odrôd s dominantným zastúpením Furmintu. Jednu z veľkých zlatých medailí si odnáša cuvée zložené z modrých novošľachtencov, prezývané aj purpurové rieky. Zdá sa, že ročník bol žičlivý k odrode Sauvignon, pretože hneď dve zo štyroch veľkých zlatých medailí si odnáša práve táto odroda. „Osobne si iste nenechám ujsť Alibernet 2015 zo Suchej nad Parnou, ktorý získal 91 bodov, či najstaršie biele víno súťaže, Rizling vlašský 2003, ocenený zlatou medailou. Zoznam toho, čo by bolo hriechom neochutnať, je naozaj dlhý, preto najlepšie urobíte, ak osobne zavítate na nádvorie radnice v piatok po štrnástej hodine,“ pozýva predseda hodnotiacich komisií a organizátor podujatia Tibor Vittek.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies