Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - Trnavské organové dni 2021 - 26. ročník

NOVÉ - - - Trnavské organové dni 2021 - 26. ročník
Termín: 18.07.2021 - 29.08.2021
Téma: HUDOBNÉ FESTIVALY a PRODUKCIE | KULTÚRA
Miesto konania: Trnava (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.regiontrnava.sk
www.trnava.sk

Popis

Júlové a augustové nedeľné večery budú v Trnave patriť organovým koncertom. Už túto nedeľu 18. júla odštartuje 26. ročník medzinárodného festivalu Trnavské organové dni 2021.

Otvárací koncert sa začne o 20:00 hod. a na organe zahrá renomovaný nemecký organista Christian-Markus Raiser. Skladby zaznejú prostredníctvom hry na historických organoch v priestoroch trnavskej Baziliky sv. Mikuláša, kde ten najstarší zachovaný organ pochádza z roku 1783.

Nasledujúce nedele sa predstavia organisti zo Španielska, Talianska či Poľska. Slovenskú organovú hudbu budú zastupovať interpreti ako sopranistka Jana Pastorková a organista Mário Sedlár či renomovaný barokový huslista Miloš Valent v sprievode trnavského organistu Stanislava Šurina.

„Záverečný koncert Trnavských organových dní, ktorý sa uskutoční 29. augusta, bude patriť vystúpeniu Cirkevno-hudobného spolku pri Bazilike sv. Mikuláša spolu s organistom Paolom Bougeatom z Talianska. Aj tento rok sa na festivale predstaví špička hudobnej organovej scény, za čo sme v súčasnej situácii veľmi vďační," hovorí organizátor festivalu Stanislav Šurin.

Predaj vstupeniek sa uskutoční vždy na mieste 30 minút pred koncertom. Cena vstupného je 6€/na osobu, dôchodcovia a študenti 3€, ZŤP 1€.

Hlavným organizátorom festivalu je Bachova spoločnosť na Slovensku, spoluorganizátormi mesto Trnava, Farský úrad sv. Mikuláša Trnava-mesto, oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism a Štátny archív v Trnave. Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a finančne tiež mesto Trnava a Ministerstvo dopravy a regionálneho rozvoja.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies