Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - Dúbravské hody 2021

NOVÉ - - - Dúbravské hody 2021
Termín: 24.09.2021 - 26.09.2021
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Bratislava - Dúbravka (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.dubravka.sk

Popis

NOVÉ - - - Dúbravské hody 2021

Aké budú Dúbravské hody? A kedy? Ich podrobný program a presnú podobu neurčí v tomto roku len dramaturgia, ale aj aktuálna situácia a opatrenia.

Hodový víkend pripadol na posledný septembrový - 24. až 26. september. Program by mal byť tradične na dvoch miestach, komornejší v starej Dúbravke na Žatevnej v blízkosti hasičskej zbrojnice, zvučné mená – skupina Hex, raper Majself či Peter Cmorík aj víťazi súťaže Dúbravka hľadá talenty by sa mali objaviť na veľkom pódiu na lúke pri Dome kultúry Dúbravka. Stánky pred kultúrnym domom by mali stáť od piatku, dvojdňový kultúrny program by mal štartovať sobotu. V súvislosti s pandemickou situáciou mestská časť tento rok vynechá tradičný sobotný sprievod s hroznovým strapcom, v ktorom kráčali komunity, združenia, seniori aj juniori Dúbravky, nedeľný komorný sprievod do Kostola Kozmu a Damiána by mal ostať zachovaný.

Novinkou bude športové podujatie Cez hody na schody. Má ísť o beh početnými schodmi pri Iuvente.

Hody majú v Dúbravke tradíciu spojenú s vinohradníctvom a dobrým jedlom. Novodobú históriu začali písať po revolúcii v roku 1989. Dúbravskými hodmi si každoročne mestská časť pripomína posvätenie dúbravského farského chrámu, čiže Kostola sv. Kozmu a Damiána.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies