Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - Stredovek pod hradbami 2021 Trnava

NOVÉ - - - Stredovek pod hradbami 2021 Trnava
Termín: 09.09.2021 - 12.09.2021
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Trnava (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.trnava.sk

Popis

NOVÉ - - - Stredovek pod hradbami 2021 Trnava

Tradičný trnavský jarmok ani v tomto roku nebude, nahradiť ho majú menšie podujatia.

Dôvodom sú protipandemické opatrenia, ktoré obmedzujú možnosť konania veľkých podujatí. Trnavský jarmok patrí počtom predajcov aj počtom návštevníkov medzi najväčšie na Slovensku. Z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 sa nekonal ani minulý rok.

„Trnavčania aj návštevníci sa môžu 9. až 12. septembra 2021 tešiť na Stredovek pod hradbami v Sade Antona Bernoláka (promenáda) a Rozlúčku s letom v Mestskom amfiteátri. Počas jarmočných dní tiež v centre mesta nájdu remeselníkov, ktorí im predvedú svoje výrobky. Stánky budú rozmiestnené s dostatočnými rozostupmi a fungovať budú v režime ambulantného predaja," informovala radnica.

Jarmok, najväčšie kultúrno-spoločenské podujatie v Trnave, bol v tomto roku naplánovaný na 9. až 12. septembra. Konať sa mal ako obvykle v centre mesta, radnica rátala so ziskovým podujatím. Organizačné zabezpečenie jarmoku schválilo Mestské zastupiteľstvo v Trnave vo februári tohto roka, predajcovia sa mohli hlásiť do polovice mája.

Nepremeškajte možnosť zažiť nefalšovanú atmosféru stredovekého života. Za starobylými hradbami mesta, v sade Antona Bernoláka sa utáboria šermiari a rytieri so svojimi družinami v rámci podujatia Stredovek pod hradbami. Prostredníctvom dobovej kuchyne, remeselnej tvorby, šermiarskych vystúpení, ukážkami lukostreľby, či jazdou na koni vám priblížia vôňu, chuť a atmosféru skutočného stredoveku.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies