Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - Medzinárodný festival horských filmov Poprad 2021 - XXIX. ročník

NOVÉ - - - Medzinárodný festival horských filmov Poprad 2021 - XXIX. ročník
Termín: 13.10.2021 - 17.10.2021
Téma: TURISTIKA a CYKLISTIKA | KULTÚRA
Miesto konania: Poprad (SR - Prešovský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.mfhf.sk

Popis

NOVÉ - - - Medzinárodný festival horských filmov Poprad 2021 - XXIX. ročník

Už v stredu 13. októbra sa v Poprade začne najväčší a na Slovensku najstarší sviatok pre nadšencov horskej kinematografie, XXIX. ročník Medzinárodného festivalu horských filmov (MFHF). Počas piatich dní, teda do nedele 17. 10., diváci uvidia spolu 44 filmov zo 17 krajín sveta.

O aké filmy pôjde, priblížila riaditeľka festivalu Mária Hámor slovami: „Vyberali sme spomedzi 95 prihlásených snímok a nás teší, že do súťaže sa prepracovalo aj osem slovenských titulov. Medzi nimi nebude chýbať ani najnovší filmový projekt dokumentaristu Pavla Barabáša s názvom Dhaulághirí je môj Everest.“ So Zoltánom Demjánom, ktorý je hlavným protagonistom tohto filmu i s jeho autorom Pavlom Barabášom, sa budú môcť diváci stretnúť v sobotu večer (16. 10.), keď bude mať tento film v Poprade premiéru.

Ako uviedla riaditeľka MFHF, festivalový program ponúkne aj ďalších atraktívnych hostí.

Na besedu s divákmi (v piatok 15. 10.) a uvedenie filmu o svojom najnovšom životnom dobrodružstve príde český himalájista Marek Mára Holeček. Ten patrí v súčasnosti k najúspešnejším horolezcom z Čiech, je tiež držiteľom prestížneho ocenenia Piolet d´Or.

Druhá divácka beseda pripomenie (v sobotu 16. 10.) polstoročie od prvého výrazného úspechu vtedy ešte československých horolezcov v Himalájach. V roku 1971 sa im podarilo dosiahnuť vrchol obávanej Hory smrti, na Nanga Parbate stáli Michal Orolin a Ivan Fiala.

Na udalosti spred päťdesiatich rokov si prídu zaspomínať účastníci tejto prelomovej expedície, Michal Orolin, Ľudovít Zahoranský, Ivan Urbanovič, Gejza Haak a Martin Mladoň.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies