Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - 26. DIDA v Pivnici 2021 - Divadelné inscenácie dolnozemských autorov

NOVÉ - - - 26. DIDA v Pivnici 2021 - Divadelné inscenácie dolnozemských autorov
Termín: 28.10.2021 - 31.10.2021
Téma: PODUJATIA NAŠICH KRAJANOV
Miesto konania: Pivnica, Vojvodina, Serbia, (Zahraničie - Európa/Svet)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.slovackizavod.org.rs

Popis

26. DIDA v Pivnici 2021

DIDA - Divadelné inscenácie dolnozemských autorov

Pivnica dňa 28. oktobar 2021 - 31. oktobar 2021

V termíne od 28. do 31. októbra 2021 v sieni Ochotníckeho divadla Janka Čemana v Pivnici bude prebiehať 26. prehliadka divadelných inscenácií dolnozemských autorov DIDA.

Po takmer rok a pol dlhej prestávke, zapríčinenej koronavýrusom, Ochotnícke divadlo Janka Čemana opäť otvára bránu pre všetkých milovníkov divadelného umenia.
Tohto roku sa DIDA uskutoční v posledný októbrový víkend. Riadiac sa apelom našich vrcholných menšinových inštitúcii, aby sa aj v tomto období pandémie zachoval aspoň minimum aktivít, takáto forma organizácie festivalu je opodstatnená.

Z dôvodu protipandemických opatrení, tohtoročná DIDA nebude mať medzinárodný ráz, čo znamená, že memorandum o výmene víťazných predstavení z festivalu Palárikova Raková a festivalu DIDA nebude možné zrealizovať. Do programu tohtoročného festivalu sme naplánovali aj sprievodné podujatia a to vernisáž dvoch výstav, a spomienkový večierok venovaný zosnulému profesorovi Jozefovi Valihorovi pri príležitosti jeho nedožitých 75. narodenín, ktorý realizujeme v spolupráci s Oddelením slovakistiky na Filozofickej fakulte v Novom Sade a znovuobnoveným MOMS-om v Pivnici.

Aktuálne obdobie v našom divadle je poznačené veľkým smútkom, lebo nás náhle a nečakane navždy opustili dve významné osobnosti pivnického divadelníctva - Jozef Chrček a Ján Kmeťko. V snahe zachovať pamiatku na ich meno a dielo a ich veľký prínos pri zakladaní, vývoji a šírení dobrého mena nášho divadla a festivalu, organizačný výbor festivalu DIDA 2021 sa uzhodol, že od tohto ročníka prvá cena za herecký výkon na festivale bude niesť meno Jozefa Chrčeka a Cena za najúspešnejšie predstavenie slovenského autora, ktoré festival DIDA predstaví na Palárikovej Rakovej v Čadci ponesie meno Jána Kmeťka.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies