Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Hviezdoslavov lampiónový sprievod 2022 Dolný Kubín - 173. výročie narodenia

Hviezdoslavov lampiónový sprievod 2022 Dolný Kubín - 173. výročie narodenia
Termín: 02.02.2022
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Dolný Kubín (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.zilina.sk
www.dolnykubin.sk

Popis

Hviezdoslavov lampiónový sprievod 2022 Dolný Kubín - 173. výročie narodenia

V stredu magickom termíne 2.2.2022 si v Dolnom Kubíne uctia pamiatku spisovateľa Pavla Országha Hviezdoslava lampiónovým sprievodom.

Podujatie je inšpirované 70. narodeninami básnika z roku 1919, počas ktorých miestni Dolnokubínčania usporiadali fakľový pochod a prišli spisovateľovi zablahoželať až priamo k domu.

Pri príležitosti uctenia si 173. výročia narodenia slovenského spisovateľa Pavla Országha Hviezdoslava sa bude konať v stredu 2. februára v Dolnom Kubíne lampiónový sprievod. Lampióny z dôvodu zachovania čistoty mesta nebudú sa vypúšťať lietajúce lampióny.

Počas tejto udalosti budú mať ľudia možnosť uctiť si pamiatku známej slovenskej osobnosti, a rovnako prispieť k rozšíreniu historických poznatkov našej mládeže.

Sprievod sa začne o 16:45 pred Mestským kultúrnym strediskom v Dolnom Kubíne. Prvých 100 detí sa môže tešiť na pripravený svetelný lampión aj so sviečkou.

Trasa je naplánovaná cez centrum mesta - Hviezdoslavovo námestie, až k domu slávneho básnika, kde sa budú pokladať vence k jeho soche. Ako informoval primátor mesta na svojej stránke, obsahom uctenia pamiatky v rámci epidemiologických opatrení nebude žiadne ďalšie sprievodné podujatie, iba samotný lampiónový sprievod.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies