Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Slávnosť jari 2022 Hniezdne - 8. ročník

Slávnosť jari 2022 Hniezdne - 8. ročník
Termín: 01.05.2022
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY | SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Hniezdne - Nestville Park (SR - Prešovský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.vysoke-tatry.travel

Popis

Slávnosť jari 2022 Hniezdne - 8. ročník

Slávnosť jari v Nestville parku Hniezdne. Prvá májová nedeľa, 1. mája 2022, bude patriť folklóru a našim tradíciám.

Už po ôsmykrát totiž nezisková organizácia Spolužitie zrodené z minulosti usporiada v Nestville Parku v obci Hniezdne folklórne podujatie pod názvom Slávnosť jari. Cieľom podujatia je priblížiť a ukázať mladej generácií jedinečnosť a autentickosť ľudového umenia, ktoré nám naši predkovia odovzdávajú z generácie na generáciu.

Nedeľné popoludnie spestria furmanské preteky, ktorých sa zúčastnia najsilnejšie ťažné kone Slovenska. Návštevníci tak budú môcť obdivovať rýchlosť, obratnosť, presnosť a poslušnosť i okamžité reakcie koní v niekoľkých súťažných disciplínach. Víťazné kone a ich furmani budú vecne aj finančne odmenení. Tento ročník bude opäť obohatený aj o Tradičné trhy, na ktorých sa predstavia prvovýrobcovia, pestovatelia a remeselníci zo Spiša.

Na festivalovom pódiu vystúpia miestne folklórne súbory z okolitých obcí. Počas podujatia predvedú súťažné družstvá zapojených obcí svoje kuchárske umenie vo varení tradičných jedál. Príďte aj vy podporiť svoju obec/mesto a spoločne zabojujte o titul „Nositeľ tradícií“, ktorý je spojený s finančnou odmenou na revitalizáciu obce/mesta pre tri súťažné družstvá. Podujatie je každoročne spestrené zaujímavým detským programom v spolupráci s ovocnými šťavami Fruxi Fresh.
Hlavným hudobným hosť bude skupina ICONITO.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies