Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Ostrogrúnska ostrá kosa 2022 Ostrý Grúň - 15. ročník

Ostrogrúnska ostrá kosa 2022 Ostrý Grúň - 15. ročník
Termín: 25.06.2022
Téma: PRETEKY a SÚŤAŽE | CECHY, SPOLKY a ZDRUŽENIA
Miesto konania: Ostrý Grúň (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.ostrygrun.sk/obec/kultura-a-sport/ostrogrunska-ostra-kosa/

Popis

Ostrogrúnska ostrá kosa 2022 Ostrý Grúň - 15. ročník

4. kolo slovenskej ligy v kosení ručnou kosou.

Miesto konania: Ostrý Grúň, Segetov štál
Termín konania: 25.6.2022

Ostrogrúnska ostrá kosa je súčasťou Slovenskej ligy v kosení ručnou kosou a jedno z kôl sa pravidelne koná na lúkach nad Ostrým Grúňom. V podhorí Vtáčnika súťažia kosci z celého Slovenska a návštevníci si vychutnávajú slovenské špeciality a nádych ľudovej kultúry.

Na Ostrogrúnskej ostrej kose je vždy pripravený bohatý program: vystúpenie populárnych spevákov a skupín, vystúpenie miestnych spevokolov, farmársky dvor, vozenie na koňoch alebo traktore, rýchlokurz kosenia, súťaže a atrakcie pre deti i dospelých, remeselné dvory a samozrejme bohaté občerstvenie. Väčšina súťažiacich, ktorí k nám pricestujú a zúčastňujú sa súťažného kosenia, si lúčne tradície pripomínajú aj tak, že sa súťaží zúčastňujú v tradičnom ľudovom odeve.

Toto podujatie do našej obce priniesol a prvýkrát usporiadal bývalý starosta Ján Repiský s pomocou prvého staršinu koseckého spolku pána Lukáša Jánošku v roku 2006, kedy sa 10. júna konal aj 1. ročník. Ostrogrúnska ostrá kosa dnes patrí medzi najstaršie organizované podujatia na Slovensku v kosení ručnou kosou zaradené do Slovenskej ligy v kosení ručnou kosou.

Touto súťažou si pripomíname život a zvyky našich predkov. V súčasnosti je to najväčšie kultúrno - spoločenské podujatie v celej Kľakovskej doline.

Pretekári na súťažné kosenie sa môžu prihlásiť najneskôr do 24. júna 2022 - 12.00 hod. na mailovej adrese obec@ostrygrun.sk, telefonicky na číslach +421 45 6866 114, +421 915 498 582 alebo osobne na obecnom úrade s uvedením mena a priezviska, mesto (obec) bydliska a súťažnej kategórie.

Výnimočne sa môžu prihlásiť priamo na prezentácii v deň pretekov v prípade voľných polí na kosenie.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies