Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Rozálske hody 2022 Lamač - 23. ročník

Rozálske hody 2022 Lamač - 23. ročník
Termín: 01.09.2022 - 04.09.2022
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Bratislava - Lamač (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.lamac.sk

Popis

Rozálske hody 2022 Lamač

Rozálske hody sú tradičným a najväčším podujatím roka v mestskej časti Bratislava – Lamač. Ide o kultúrno-spoločenské podujatie, na ktorom sa stretne počas troch dní niekoľko interpretov, ktorí zaručia zábavu. Pripravené budú tiež stánky s jedlom a drobné trhy, ktoré rovnako potešia malých aj veľkých.

Tradičná hodová zábava obyvateľov mestskej časti Lamač. Tri dni zábavy, spevu, tanca, ale aj tradičného jedla a pitia. Tak to bude aj na Rozálskych hodoch v Lamači. Návštevníkov čakajú vystúpenia hudobných, folklórnych i tanečných skupín. Počas troch dní ožije Malokarpatské námestie nielen hudbou, ale aj vôňou hodových dobrôt.

Mestská časť Bratislava – Lamač každoročne v septembri realizuje obľúbenú a kľúčovú aktivitu - „Rozálske hody“.
Rozálske hody sú aktivitou, ktorej hlavným cieľom je zachovanie historického a kultúrneho dedičstva Lamača. Každoročne je v rámci projektu organizovaný historický sprievod, v rámci ktorého sa prezentujú aj lamačské kroje.

Tradičná hodová zábava obyvateľov mestskej časti Lamač trvá tri dni a je plná zábavy, spevu, tanca, ale aj tradičného jedla a pitia.

Tak tomu bude aj tento rok a návštevníkov čakajú vystúpenia hudobných, folklórnych i tanečných skupín. Počas troch dní ožije Malokarpatské námestie nielen hudbou, vôňou hodových dobrôt, kolotočmi, ale aj tradičnými remeselnými trhmi.


Sv. Rozália

Patrónka Lamača veru ku svojim obyvateľom skúpa nebude. Hody sa v Lamači tradične konajú na počesť zasvätenia miestnej kaplnky sv. Rozálii, ktorú dali postaviť v rokoch 1680 - 1682 Bratislavskí mešťania z vďačnosti, že skončil mor, ktorý v Bratislave zúril v rokoch 1678 - 1679.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies