Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Dožinky 2022 Trebišov

Dožinky 2022 Trebišov
Termín: 20.08.2022
Téma: ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Trebišov (SR - Košický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.muzeumtrebisov.sk

Popis

Dožinky 2022 Trebišov

Termín: 20. augusta 2022
Miesto: areál trebišovského kaštieľa

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, organizuje svoje tradičné augustové podujatie DOŽINKY. Podujatie sa uskutoční 20. augusta v areáli trebišovského kaštieľa. „Teší ma, že po trojročnej pauze sa môžeme opäť vrátiť k tejto návštevnícky obľúbenej akcii, ktorá uchováva tradície zemplínskeho regiónu a približuje ich mladej generácii,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Program začne o14.00 hod. spanilou jazdou historických ale i nových traktorov mestom Trebišov. Na pódiu v parku kaštieľa o 15.00 hod. predvedie divadlo G z Trebišova zinscenovaný príbeh osláv Dožiniek za čias Andrássyovcov. Atmosféru dotvoria folklórne skupiny Trebišovská Orgonina a Parobci z Dvorianok.

O 16.00 hod. vystúpi folklórny súbor Borievka z Košíc. Oceníme najúspešnejších jednotlivcov a kolektívy krajských a celoslovenských prehliadok a súťaží za rok 2022 a vyhodnotíme súťaž o najkrajší dožinkový veniec.

O 17:30 hod. vystúpi hudobná skupina Mitoda z Trebišova, po ktorej vylosujeme tombolu. Záverečné vystúpenie bude patriť Samuelovi Tomečekovi a jeho kapele.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies