Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

World Music Festival Bratislava 2022

World Music Festival Bratislava 2022
Termín: 18.08.2022 - 21.08.2022
Téma: HUDOBNÉ FESTIVALY a PRODUKCIE | KULTÚRA
Miesto konania: Bratislava (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: worldmusicfestival.sk

Popis

World Music Festival Bratislava 2022

Termín: 18. – 21. augusta 2022

WORLD MUSIC FESTIVAL BRATISLAVA
Je medzinárodný festival venovaný world music, ľudovej hudbe, etnojazzu a fúziám s inými žánrami. Cieľom festivalu je ponúknuť pestrý program a priniesť podujatie, ktoré oživí historické centrum mesta. Náš festival je farebný a mnohotvárny: podporujeme slovenské kapely, ktorým dávame priestor na showcase prehliadkach a predstavujeme aj špičkové zahraničné projekty world music.

Je medzinárodný festival venovaný world music, ľudovej hudbe, etnojazzu a fúziám s inými žánrami. Cieľom festivalu je ponúknuť pestrý program a priniesť podujatie, ktoré oživí historické centrum mesta. Náš festival je farebný a mnohotvárny: podporujeme slovenské kapely, ktorým dávame priestor na showcase prehliadkach a predstavujeme aj špičkové zahraničné projekty world music. Okrem koncertov nájdete v programe aj tanečné vystúpenia, workshopy, filmy a ďalšie sprievodné akcie. Medzinárodná konferencia s účasťou zahraničných profesionálov a delegátov je určená pre odbornú verejnosť a hudobníkov. Jej úlohou je priblíženie slovenskej hudobnej scény profesionálom zo zahraničia a tiež networking, zdieľanie poznatkov a začlenenie slovenskej scény do medzinárodnej komunity world music.

Zámerom podujatia je vytvoriť priestor na dialóg medzi kultúrami, rešpekt k vlastnej tradícii a komunikácia medzi ľuďmi prostredníctvom umenia. K tolerancii, porozumeniu, otvorenosti a rešpektu sa hlásime spolu s hudobníkmi a divákmi.

Od roku 2017 je náš festival členom združenia Forum of Worldwide Music Festivals (FWMF). V prestížnom hodnotení world music a etno festivalov za rok 2018 podľa spolupracovníkov rebríčka Transglobal World Music Chart sa World Music Festival Bratislava stal víťazom v kategóriách „Nový festival“ a „Malý/Stredný Festival“.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies