Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Dračie lode a nočný pretek 2022 Ružín

Dračie lode a nočný pretek 2022 Ružín
Termín: 09.09.2022 - 11.09.2022
Téma: PRETEKY a SÚŤAŽE
Miesto konania: Malá Lodina - priehrada Ružín (SR - Košický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.terraincognita.sk

Popis

Dračie lode a nočný pretek 2022 Ružín

Termín: 9.-11. september 2022

Už si videl plávať draky na vode? Áno, znie to možno šialene, ale na tomto podujatí sa budú dokonca aj pretekať. Príď na vodnú nádrž Ružín a (ne)uveríš vlastným očiam!

Vodná nádrž Ružín a jej okolie tvoria turisticky lákavé a nepreskúmané zákutie Košického kraja obkolesené panenskou prírodou. Sme radi, že si organizátor podujatia Dračie lode vybral priehradu Ružín ako miesto organizácie medzinárodných pretekov Dračích lodí.

Dračie lode sa nazývajú lode ozdobené hlavou a chvostom draka. Na prove lode je miesto pre bubeníka, ten údermi na bubon riadi tempo pádlovania a pomáha šíriť pokyny medzi členmi posádky. Vzadu na korme lode stojí kormidelník, ktorý sa stará o správny smer lode.

Cieľom pretekov je samozrejme čo najrýchlejšie prekonať trať. Jednotlivé tímy budú súťažiť v pretekoch na trati o dĺžke 200m. Obohatením je aj súťaž o najlepší kostým bubeník dračej lode. Do súťaže sa môže prihlásiť akákoľvek, aj neskúsená amatérska skupina ako teambuilding a zasúťažiť si.

Súčasťou bude aj bohatý sprievodný a kultúrny program, pre rodiny s deťmi a na trávenie voľného času v prírode, v spojení s moderovaným večerným programom a hudbou. K dispozícii sú aj stánky s občerstvením a nápojmi.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies