Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Furmanské preteky

Furmanské preteky
Termín: 28.08.2022
Téma: PRETEKY a SÚŤAŽE | CECHY, SPOLKY a ZDRUŽENIA
Miesto konania: Sobrance (SR - Košický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.afus.sk
www.lesmedium.sk

Popis

Furmanské preteky "O Pohár Štefana Staška" 2022 Sobrance - 12. ročník

Termín: 28.8.2022

Furmanské preteky v Sobranciach "O Pohár Štefana Staška", milovníka lesníctva, poľovníctva a regiónu, v ktorom žil.

Pred dvanástimi rokmi sa začala písať história Furmanských pretekov na Sobranecku. Najprv svojpomocne furmani pod vedením furmana Janka Plišku organizovali Furmanské preteky „na kolene“. Akciu si všimol môj brácho, vtedajší primátor Sobraniec, Štefan Staško. Ako propagátor regiónu, lesníctva a poľovníctva a ako poslanec Košického samosprávneho kraja videl v tomto podujatí veľký nadregionálny potenciál. A tak sa tretí ročník konal už v Sobraneckých kúpeľoch v spolupráci s mestom Sobrance, štátnym podnikom LESY SR a Košickým samosprávnym krajom.

Otázka, ktorá vznikla náhlym odchodom duše prípravného výboru, bola prvá pri našom stretnutí, už bez Štefana. Ako ďalej? Jednoznačne sme sa zhodli, že máme záväzok a už kvôli nemu to dáme! A akosi spontánne vznikol návrh, aby sa tento a všetky ďalšie ročníky konali ako súťaž o Pohár Štefana Staška.

Vážení kolegovia, kolegyne, lesníci, lesníčky, všetci poľovníci a milovníci prírody, všetci tí, ktorí ste ešte ostali verní ťažkej práci v našich lesoch, vy všetci občania Sobraniec, okolia a všetci, ktorí ste Štefana poznali, príďte si uctiť jeho pamiatku, príďte takto oceniť jeho celoživotný prínos v prospech lesníctva, poľovníctva a v prospech nášho krásneho regiónu!

Ing. Jozef Staško

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies