Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Komárňanské dni 2023

Komárňanské dni 2023
Termín: 28.04.2023 - 01.05.2023
Téma: DNI OBCE a MESTA
Miesto konania: Komárno (SR - Nitriansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: komarno.sk/blizia-sa-komarnannske-dni/

Popis

Komárňanské dni 2023 Komárno

Termín: 28.4.-1.5.2023

Do tohtoročných Komárňanských dní sa opäť zapojí aj Komárom v Maďarsku.

Počas Komárňanských dní sa môžeme tešiť na bohatý program na oboch brehoch Dunaja.

Nebudú chýbať najobľúbenejšie a najznámejšie podujatia, ako napr. Ulica vín, Dni starej pevnosti, ako aj 47. Medzinárodný pouličný beh Komárno-Komárom.

Hudobný program bude tento rok na dvoch pódiách a už teraz vieme, že to bude veľký zážitok.

V rokoch 2020 a 2021 sa komárňanské dni kvôli opatreniam covid 19. nekonali. Minulý rok v slovenskom Komárne vedenie rozhodlo, že obľúbenú akciu miestnych usporiada, avšak Komárom ostal bez Komárňanských dní. Tento rok sa však všetko dostane späť do starých koľají, nakoľko sa opäť obe mestá spoja pre spoločnú tradíciu.

Primátor mesta Komárom Attila Molnár predstavil dobré správy vo videu. Komárom sa na slávnosti pripravuje už od novembra minulého roku, dokonca poznáme už aj prvých interpretov.

Ako každý rok, tak aj tento rok sa séria podujatí začína 26. apríla a končí 1. mája.

V rámci otváracieho programu absolvujú samosprávy oboch okresov spoločné, slávnostné zasadnutie, ktorého dejiskom bude Csillagerőd v južnom Komárome. Práve tu sa odovzdávajú ocenenia, ako napríklad cena Pro Urbe, titul čestného občana a ceny primátora mesta.

Tento rok bude Jókai Liget centrálnym miestom pre programy v maďarskom Komárome. Budú sa tu konať bezplatné akcie ako napríklad koncert kapely Bon-Bon, The Hooligans, Deák Bill Gyula a Republic. Okrem toho sa na tomto mieste odprezentujú aj mestské občianske organizácie, združenia a skupiny.

Paralelne s Komárňanskými dňami začína aj festival ErődFeszt v pevnosti Monostori, ktorý bude za poplatok, no obyvatelia Komáromu si môžu zakúpiť vstupenky s výraznou zľavou. Vystúpia tu Tankcsapda, ValMar, Majka, Neoton Família, Demjén Ferenc a Rúzsa Magdi.

Jednou z výnimočných akcií Komárňanských dní bude odovzdanie návštevníckeho centra Brigetio , kde budú vystavené nálezy z oblasti Brigetio. Okrem toho sa sem presunie aj Vedomostné centrum ELTE, takže do zoznamu univerzitných miest pribudne aj Komárom.

V Komárome sa hudobné programy rozdelia do dvoch skupín. Hlavní ťahúni sa predstavia na platenom festivale. Pre obyvateľov Južného Komáromu sú koncerty dostupné za zvýhodnenú cenu.

Festival s názvom ErődFeszt sa bude konať v pevnosti Monoštori.

27. apríla Tankcsapda a Majka,
28. apríla Valmar a R-GO,
29. apríla Neoton a Ferenc Demjén
a 30. apríla Manuel a Magdi Rúzsa.
Viac informácií nájdete na ErődFest OpenUp! Nájdete ho na facebookovej stránke, vstupenky sú dostupné na Jegymester.hu.

V Jókai Liget sa budú konať obvyklé rodinné programy a bezplatné koncerty. Napríklad:

28. apríla vystúpia Tamás Vastag a Bon-Bon, večer uzavrie DJ Bóli
29. apríla koncertujú Hooligans a po nich Elektron Band
30. apríla sa na pódium postaví Bill Gyula Deák
1. máj môžeme osláviť s kapelou Republic
Okrem nich vystúpia aj Egressy Béni Brass Band, Station U2 Tribute, Delhusa John, Kiss Forever Band, Brigetio Klubzenekar, András Csonka a Room Service – Bryan Adams Tribute.

V Komárne (SK) sa snažia organizovať ešte viac rodinných programov, aby boli Komárňanské dni tou pravou „žúrkou“ aj pre tých najmenších. Nielen Dni starej pevnosti budú rodinné, ale aj v Dôstojníckom pavilóne sa budú konať programy pre deti.

Na slovenskej strane organizuje Komárňanské dni nový poskytovateľ, takže sa očakávajú menšie zmeny, ktoré sa dotýkajú aj usporiadania priestorov (napr. vínna ulička). Všetky akcie na slovenskej strane sú bezplatné. Koncerty budú na dvoch pódiách. Účinkujúci na hlavnom pódiu:

28. apríla: DJ Čeku, Queen Tribute, Pápai Joci
29. apríla: DR BRS, Gergő Rácz, Desmod
30. apríla: DJ Dominik – Retro rádio, Igor Kmeťo, Bikini
1. mája: Elán Forever, LGT Revival, Első emelet
Okrem toho sa na pódiu predstavia aj dvaja miestni DJovia, ktorí sa postarajú o zábavu medzi jednotlivými koncertmi.

Na malom pódiu uvidíme najmä domácich interpretov, program sa stále pripravuje, ale títo interpreti sú už teraz istí:

28. apríl : Zsapka Attila / Fambauer Péter / Emmer Péter trió, Farkas Péter – klavír
29. apríl: Petra Börnerová, Inými Slovami, Eli trio,
30 apríl.: Jana Krištof Lehotská, Sipos Dávid
1 máj.: Memória, Kiss Zenészek
V našom meste sa namiesto ohňostroja po koncerte Bikini festival bude konať svetelná šou. Rozhodli o tom zástupcovia predovšetkým z hľadiska ochrany životného prostredia, na čo sa snažia dbať pri organizácii celého festivalu. Z tohto dôvodu nebudú dostupné ani tlačené programové brožúry, každý nájde program vo svojom mobile.

Ďalším pozitívom, a ak sa to podarí správne naprojektovať, môže byť veľkou pomocou aj to, že počas slávností by premávala verejná doprava, ktorá by prevážala ľudí z koncertu na koncert medzi oboma mestami. Ako by sa to dalo zrealizovať čo najinteligentnejšie (autobusom alebo možno vlakom), je stále predmetom rokovaní.

Celkovo je hudobný program bohatý, každý si môže vybrať podľa svojich predstáv a pendlovať medzi dvoma mestami. Informácie o ďalšej, podrobnejšej programovej ponuke a sprievodných podujatiach prinesieme neskôr.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies