Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Oravské Vianoce 2022 Dolný Kubín - 32. ročník

Oravské Vianoce 2022 Dolný Kubín - 32. ročník
Termín: 16.12.2022 - 17.12.2022
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY | ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Dolný Kubín (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: okstredisko.sk

Popis

Oravské Vianoce 2022 Dolný Kubín

Termín: 16.-17.12.2022 Dolný Kubín

Pozývame na Oravské Vianoce!

Vianočný jarmok ľudových remesiel a zvykoslovný program.

Oravské Vianoce budú tento rok zaiste bohaté nielen na tematické aktivity a dianie, ale aj na stretnutia a tie najkrajšie priania. Začíname v piatok 16. 12. a budeme pokračovať aj v sobotu 17. 12. 2022.

Môžete sa tešiť na prezentáciu tradičných remesiel, ktoré sa spájajú s najkrajšími sviatkami roku, ale tiež na vianočné pásmo tradičných zvykosloví s názvom K Betlehemu, priatelia! V piatok aj v sobotu vám v estrádnej sále MsKS svoju tvorbu odprezentujú oravskí remeselníci a remeselníčky, ktorých budete môcť podporiť i zakúpením ich výrobkov, a prípadne tak niekoho potešiť drobnosťou pod vianočným stromčekom. V sobotu Vás pozývame do divadelnej sály MsKS na scénický program v podaní folklórnych súborov SFS Orava, Kašunka a FS Jelešňa.

Príďte sa spolu s nimi naladiť na vianočnú vlnu. Súčasťou podujatia bude aj výstava vianočných pohľadníc z medzinárodnej súťaže Vianočná pohľadnica 2022, ktorú si budete môcť pozrieť vo foyer MsKs. Na Vianoce sa môžu spolu s nami pripraviť aj deti. Budú na ne čakať tvorivé dielne zamerané na výrobu vianočných dekorácií či drobných darčekov.

Tento rok sme vianočné aktivity prepojili s aktivitami, ktoré zabezpečuje Mesto Dolný Kubín a Mestské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne. Pred MsKS vykúzli predvianočnú náladu vôňa sladkého punču, medoviny či vareného vínka a medovníkov, ktorá sa bude rozliehať námestím na vianočných trhoch. V piatok sa môžete zastaviť aj pri živom betleheme, kde sa bude odohrávať hraný biblický príbeh v podaní divadelníkov z Divadelného sveta a Divadla teatrálnej skratky. O scenár a réžiu sa postaral pán doc. PhDr. Peter Kaprinský.

Tešíme sa na Vás!

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies