Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Veľkonočný jarmok 2023 Čadca

Veľkonočný jarmok 2023 Čadca
Termín: 29.03.2023
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Čadca (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.mestocadca.sk

Popis

Veľkonočný jarmok 2023 Čadca

Termín: 29. marca 2023

Tradičný a medzi verejnosťou obľúbený Veľkonočný jarmok, ktorý pripravili Mesto Čadca a Dom kultúry v Čadci sa uskutoční v stredu 29. marca 2023 od 9.00 hod. na Palárikovej ulici v Čadci.

Na jarmoku privítame niekoľko desiatok remeselníkov a drobných predajcov s výrobkami zameranými na tematiku jari a Veľkonočných sviatkov. Dominovať budú kraslice zdobené rôznymi technikami. Ďalší remeselníci ponúknu veľkonočné aranžmány, medovníčky, pletené korbáče z vŕbového prútia, hračky a iné úžitkové výrobky z dreva, dekoratívne výrobky z textílií, keramiku a ďalšie. Veľkonočný trh bude obohatený aj o ponuku medoviny a ďalších chutných lahôdok. V ten istý deň si môžete v centre mesta v podaní členov DFS Kelčovan pozrieť od 15. 00 hod. tradičné ľudové zvykoslovie – vynášanie a pálenie Moreny, ktoré sa spája so sviatkami Veľkej noci a príchodom jari.

Rozospievaný krojovaný sprievod pôjde od Domu kultúry v Čadci cez Palárikovu ulicu, Ulicu slobody, smerom ku Kysuckému múzeu, kde bude v blízkosti Kysuckého múzea z mosta vhodená do Kysuce horiaca Morena – handrová bábka v životnej veľkosti, vynášaním ktorej v minulosti vyjadrovali ľudia svoju túžbu skoncovať so zimou a zároveň ňou privolávali očakávanú jar.

Srdečne vás pozývame.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies