Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Cesta histórie stredného Slovenska 2023 Banská Bystrica

Termín: 29.04.2023
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Banská Bysrica (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.facebook.com/stredoslovenske.muzeum/?locale=sk_SK

Popis

Cesta histórie stredného Slovenska 2023 Banská Bystrica

Termín: 29. 4. 2023 o 10:00 a o 15:00 h.
Miesto: Thurzov dom, Námestie SNP 4, Banská Bystrica

𝘾𝙚𝙨𝙩𝙖 𝙝𝙞𝙨𝙩𝙤́𝙧𝙞𝙤𝙪 𝙨𝙩𝙧𝙚𝙙𝙣𝙚́𝙝𝙤 𝙎𝙡𝙤𝙫𝙚𝙣𝙨𝙠𝙖 𝙨 𝙠𝙪𝙧𝙖́𝙩𝙤𝙧𝙤𝙢
Zažite prehliadku novou stálou expozíciou Tranzithistory. Odkryte spolu s nami tajomstvá bohatej histórie nielen Banskej Bystrice ale celého kraja. V expozícii sú zastúpené predmety z archeologických výskumov, histórie, etnografie, výtvarného umenia, numizmatiky a geológie. Odhaľte tajomstvá dejín s výkladom kurátora.
Čaká na Teba viac ako 2.000 zbierkových predmetov, dobových dokumentov, interaktívnych hračiek a moderných vizuálnych prvkov sa stalo súčasťou cesty – tranzitu histórie mesta, ktoré sa stalo strediskom banskej činnosti a obchodu s meďou.
⚜️Medené mesto Banská Bystrica zastúpené v každej expozičnej miestnosti presiahlo v minulosti hranice dnešného kraja, Slovenska ale i Európy. 𝙉𝙖𝙟𝙫𝙖̈𝙘̌𝙨̌𝙞́ 𝙧𝙤𝙯𝙫𝙤𝙟 𝙢𝙚𝙙𝙞𝙖𝙧𝙨𝙠𝙚𝙝𝙤 𝙥𝙧𝙞𝙚𝙢𝙮𝙨𝙡𝙪 𝙯𝙖𝙯𝙣𝙖𝙢𝙚𝙣𝙖𝙡𝙖 𝘽𝙖𝙣𝙨𝙠𝙖́ 𝘽𝙮𝙨𝙩𝙧𝙞𝙘𝙖 𝙫 𝙧𝙤𝙠𝙤𝙘𝙝 𝟭𝟰𝟵𝟰 – 𝟭𝟱𝟰𝟲, 𝙠𝙚𝙙𝙮 𝙫 𝙢𝙚𝙨𝙩𝙚 𝙥𝙤̂𝙨𝙤𝙗𝙞𝙡𝙖 𝙏𝙝𝙪𝙧𝙯𝙤𝙫𝙨𝙠𝙤 – 𝙁𝙪𝙜𝙜𝙚𝙧𝙤𝙫𝙨𝙠𝙖́, 𝙣𝙚𝙨𝙠𝙤̂𝙧 𝙡𝙚𝙣 𝙁𝙪𝙜𝙜𝙚𝙧𝙤𝙫𝙨𝙠𝙖́ 𝙨𝙥𝙤𝙡𝙤𝙘̌𝙣𝙤𝙨𝙩̌.
Táto bola vo svojej dobe najvyspelejším, moderným ťažobným, výrobným a obchodným komplexom Európy. Mesto, jeho okolie a banskobystrický kraj formovalo v priebehu storočí nielen hospodárstvo, priemysel ale i remeselníci žijúci na jeho území.
Expozícia sa tak ako celok v 11 miestnostiach zameriava na územný rozvoj mesta a kraja, na rozvoj remesiel, priemyslu, obchodu a obchodných ciest.
⚜️𝘾̌𝙖𝙠𝙖́𝙢𝙚 𝙩̌𝙖 , 𝙩𝙖𝙠 𝙝𝙮𝙗𝙖𝙟 𝙙𝙤 𝙢𝙪́𝙯𝙚𝙖 𝙤 𝟭𝟬:𝟬𝟬 𝙖 𝙤 𝟭𝟱:𝟬𝟬 𝙝𝙤𝙙. 𝟮𝟵.𝟰.𝟮𝟬𝟮𝟯.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies