Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Ozývaj sa hlase...2023 Banská Bysrica

Ozývaj sa hlase...2023 Banská Bysrica
Termín: 28.05.2023
Téma: PRETEKY a SÚŤAŽE
Miesto konania: Banská Bysrica (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.sosbb.sk

Popis

Ozývaj sa hlase...2023 Banská Bysrica

Dátum: 28. máj 2023
Miesto: NA NÁDVORÍ, Dolná 35, Banská Bystrica

Ozývaj sa hlase... je regionálna súťaž a prehliadka hudobného folklóru dospelých celoštátnej súťaže Vidiečanova Habovka.

Súťaž je vrcholným podujatím svojho druhu na Slovensku a uskutočňuje sa od roku 1976, v minulosti napríklad pod názvami Celoslovenský festival ľudových hudieb a spevákov ľudových piesní (1977), Celoslovenský festival detských ľudových hudieb a spevákov ľudových piesní (1976, 1978), Celoslovenská súťažná prehliadka ľudovej hudby (1988), Detský festival ľudovej hudby (1998) a od roku 2009 ako Vidiečanova Habovka. Súťaž je striedavo určená pre deti do 16 rokov a pre dospelých od 16 rokov. Interpreti môžu súťažiť v štyroch kategóriách: ľudové hudby, spevácke skupiny, sólisti speváci a spevácke duá, sólisti inštrumentalisti.

Hlavným cieľom súťaže je podporovať a rozvíjať poznanie hudobného folklóru Slovenska, vzťah k tradičnej ľudovej kultúre, štýlové interpretačné schopnosti muzikantov a spevákov a objavovať nové spevácke a muzikantské talenty v oblasti interpretácie ľudovej hudby.

Prihlasovanie:
Do regionálneho kola súťaže sa prihlasuje vyplnením elektronického formulára na stránke Národného osvetového centra najneskôr do 21. mája 2023: http://www.nocka.sk/chcemsaprihlasit

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies