Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Slávik Slovenska 2023 Bratislava - 31. ročník celoštátnej speváckej súťaže detí a mládeže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne

Slávik Slovenska 2023 Bratislava - 31. ročník celoštátnej speváckej súťaže detí a mládeže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne
Termín: 28.06.2023
Téma: PRETEKY a SÚŤAŽE | KULTÚRA
Miesto konania: Bratislava (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.slavikslovenska.org

Popis

Slávik Slovenska 2023 Bratislava - 31. ročník celoštátnej speváckej súťaže detí a mládeže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne

Dátum: 28. júna 2023
Miesto: Koncertná sieň Slovenského rozhlasu v Bratislave

Finálové kolo SLÁVIKA SLOVENSKA 2023 sa uskutoční dňa 28. júna 2023 v koncertnej sieni Slovenského rozhlasu v Bratislave.


Milí priatelia, milí pedagógovia, rodičia,
Milí moji slávici,

Vitajte na internetovej stránke celoslovenskej speváckej súťaže Slávik Slovenska. Spúšťame ju v nádeji, že si na nej vytvoríme nový priestor na stretnutie a na komunikáciu. Pre nás ako organizátorov súťaže je to veľmi potrebné a prospešné, ak máme Slávika Slovenska posúvať dopredu a hľadať aj nové formy, ktoré by ho mohli obohatiť. Na tomto mieste vás všetkých chcem vyzvať, aby ste sa nám ozývali, aby ste nám písali a informovali nás o vlastných nápadoch, ako udržať súťaž v dobrej kondícii aj do ďalších rokov.

V spevníčku Slávika Slovenska 2012, ktorý práve vyšiel, si môžete prečítať zvlášť milé slová, ktoré nám všetkým adresuje pán starosta obce Rybník, kde sme sa rozhodli usktutočniť národné finálové kolo Slávika Slovenska 2012. K slovám pána starostu obce Rybník niet čo dodať. Hádam iba to čarovné slovíčko – Ďakujeme! Ďakujeme za pozvanie do Rybníka a ďakujeme za myšlienku, ktorá otvára novú éru Slávika Slovenska. Keď sme sa hlbšie zamysleli nad samotným pozvaním, nič lepšie nám nemohlo prísť na um, ako to, že najtalentovanejší speváčikovia tohto ročníka slávika a budúci laureáti z celého Slovenska, ich pedagógovia, rodičia a možno aj starí rodičia budú mať možnosť spoznať čarovný kus Tekovského regiónu, v ktorom doteraz neboli a o ktorom možno vedia iba z počutia. A vďaka nášmu slávikovi sa dostanú ta, kde by sa možno nikdy v živote nedostali.

Verte mi, aj pre mňa bol tento región a obec Rybník objavom! Vlastne aj nášmu slávikovi vďačím za to, že som spoznal krásny kúsok Slovenska, že som spoznal úžasných ľudí! Zapálených pre svoju obec, pre jej históriu i súčasnosť, ale najmä pre budúcnosť, ktorá sa prediera na svetlo práve skrz deti. To je cesta, ktorá náš inšpirovala, a ktorou sa vydáme ďalej. Chceme prostredníctvom slovenskej ľudovej piesne nielen objavovať, ale aj propagovať naše úžasné regióny a vzdať hold za prácu mnohým ľuďom, ktorým na našej krajine a kultúre záleží a majú pre ňu ešte horúce srdiečko. Ak súhlasíte s touto myšlienkou, ozvite sa nám. Budeme sa veľmi tešiť.

Vám, Rybničania, veľká vďaka, tešíme sa na vás a určite sa na vás tešia všetci tí, ktorí si budú počas nastávajúcich mesiacov na vás brúsiť (nie zúbky!), ale svoje nádherné hlásky!

Nakoniec sa vám musím s niečím priznať: veľmi ma potešilo, že sa náš slávik ujal aj vo svete! V Toronte sa v minulom roku uskutočnil už tretí ročník Kanadského slávika a v New Yorku sa uskutočnil druhý ročník Amerického slávika! Deti našich krajanov, slávičkovia tak z Kanady, ako aj zo Spojených štátov, vás všetkých srdečne pozdravujú a tešia sa na možné budúce stretnutie. Iste by sme sa stretnutiu potešili aj my, čo poviete?

Milí moji slávici, všetkým na Slovensku vám držím palce a teším sa na vás znova.

Váš Peter Dvorský,
Garant Slávika Slovenska

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies