Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

SITNIANSKA PAŠKRTA - festival varenia kotlíkových špecialít Banská Štiavnica

SITNIANSKA PAŠKRTA - festival varenia kotlíkových špecialít Banská Štiavnica
Termín: 22.08.2015
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Banská Štiavnica (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.banskastiavnica.travel

Popis

Sitnianska paškrta Banská Štiavnica 2015 - 3. ročník

Do súťaže sa môžu prihlásiť 4 – členné amatérske družstvá v termíne do 20.08.2015 do 12:00 hod. v kancelárii Regiónu Banská Štiavnica, Kammerhofská 1., (budova Kultúrneho centra, 1. posch.). Prihláška sa podáva písomnou alebo elektronickou formou na region@banskastiavnica.travel.

Vyhodnotenie súťaže bude o 15:00 hodine, najlepšie družstvá budú odmenené hodnotnými cenami.

Festival varenie kotlíkových špecialít a súťaž vo varení regionálnych jedál v kotlíku. Pri jednom z najznámejších štiavnických tajchov súťažia družstvá vo varení kotlíkových špecialít. Jedlo nie je zadané, dôležité je, aby sa na jeho prípravu použil kotlík. Fantázii a chutiam sa medze nekladú!


Sitnianska paškrta
je podujatím, ktoré sa koná pri jazere Počúvadlo. Akcia vznikla s podnetu OZ Sitnianski rytieri ako podujatie, ktoré má ukončiť hlavnú turistickú sezónu pri jednom z najznámejších štiavnických tajchov. Spomenuté OZ organizuje Sitniansku paškrtu v spolupráci s Mestom Banská Štiavnica.

Podujatie má dve línie.
V prvej, gastronomickej, proti sebe súťažia družstvá v príprave kotlíkových špecialít. Na rozdiel od iných podobných súťaží nie je zadané jedlo, ktoré sa pripravuje, dôležité je len to, aby sa na jeho prípravu použil len kotlík. Fantázie a chutiam účastníkov sa preto medze nekladú, variovať je možné viaceré pokrmy.

Druhá línia je tvorená hudobným programom, v ktorom sa predstavia predovšetkým miestne kapely a ktoré dotvoria atmosféru akcie a spríjemnia čas súťažiacim i návštevníkom.

Hlavným cieľom je dobrá zábava, charakter súťaže je skôr druhoradý. Napriek tomu na víťazov súťaže vo varení čakajú rôzne ceny, nielen gastronomického charakteru.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies