Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Valalické maľované vajíčko Valaliky 2014 - 7. ročník

Valalické maľované vajíčko Valaliky 2014 - 7. ročník
Termín: 23.03.2014
Téma: ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Valaliky (SR - Košický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.valaliky.sk

Popis

Valalické maľované vajíčko Valaliky 2014 - 7. ročník

Už po siedmy raz sa tretia marcová nedeľa vo Valalikoch bude niesť prípravami na blížiace sa veľkonočné sviatky. V Kultúrnom dome sa uskutoční ďalší ročník Valalického maľovaného vajíčka dňa 23. marca 2014 od 15:00 hod. do cca 18:00 hod..

Vlani, v roku 2013 stredobodom záujmu hlavne detí boli tvorivé dielne. Šikovné remeselníčky z Valalík zaúčali malých „remeselníkov“ (našli sa aj rodičia) do tajov týchto remesiel. Vajíčka ozdobovali voskom, nitkami, farebnou krupicou, papierovými kvietočkami, servítkami, temperami.... Mohli vidieť gravírovanie vŕtačkou (Pavol Kacvinský), obháčkovávanie vajíčok (Mária Peterčáková), ale aj výrobu papierových vajíčok netradičnou technikou - origami, ktoré predvádzala Valika Kováčová. Zaujímave boli aj vajíčka zdobené farebnými stužkami (Jolana Takáčová a Gabriela Timková). Program spestrila spevom i tancom FS Kadlubek z Valalík.

Spoluorganizátorom podujatia bol Slovenský zväz chovateľov ZO Geča na čele s predsedom Jaroslavom Nagyom, ktorý pripravil súťaž o najkrajšie vajíčko (drobnochovateľov) a výstavu týchto vajíčok. Súťažili vždy 3 vajíčka od jedného chovateľa a plemena. Kritériami boli: - veľkosť, vyrovnanosť, farba a veľkosť žĺtka. Potešením pre deti bolo akvárium plné živých kuriatok a zajačik. A pre organizátorov plná veľká sála kultúrneho domu.(autor: M.N.)

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies