Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

2. medzinárodné Majstrovstvá Slovenska, vo varení a jedení tradičných jedál Králiky 2014

2. medzinárodné Majstrovstvá Slovenska, vo varení a jedení tradičných jedál Králiky 2014
Termín: 04.07.2014 - 05.07.2014
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Králiky (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: frndzalicafest.sk
www.folklorfest.sk/index.php?page=detail&podujatie=1758-frndzalica-fest-kraliky-2014

Popis

2. medzinárodné Majstrovstvá Slovenska, vo varení a jedení tradičných jedál Králiky 2014.

Súťažné kategórie
Kategória „A“ Kráľovská Tradičná , v tejto kategórii ide o prípravu, varenie a jedenie súťažného jedla na čas. Hodnotí sa výsledný čas prípravy a varenia súťažného jedla podľa hodnotiacich kritérií. Po jeho uvarení a degustácii musí súťažné družstvo to, čo si uvarilo aj spapkať. Meria sa aj čas jedenia. Minimálne množstvo uvareného jedla po konečnej úprave pripraveného na jedenie je 3 kg.

Kategória „B“ Kulinárska Tradičná, v tejto kategórii sa hodnotí a súťažné družstvo musí pripraviť a uvariť v čo najkratšom čase to najkvalitnejšie jedlo, čo doma máme. Súťaží teda na kvalitu a celkový vzhľad jedla podľa hodnotiacich kritérií. Jedenie, je z tejto kategórie vypustené. Minimálne množstvo uvareného jedla po konečnej úprave pripraveného na hodnotenie degustátorom je 3 kg.

Môžete byť súčasťou unikátnej súťaže, 2. Medzinárodných Majstrovstiev Slovenska, vo varení a jedení tradičných jedál, ktoré sa uskutočnia v rámci festivalu Frndžalica Fest Králiky 2014 - 2. ročník.

V dňoch 04. - 05. júla 2014 Vás opäť vrúcne očakávame v obci Králiky neďaleko Banskej Bystrice aby sme Vám predstavili bohatý hudobný, folklórny a umelecký program jednotlivcov i kolektívov. Počas festivalu sa Vám naskytne možnosť uzrieť šikovnosť ľudových majstrov, okoštovať tradičné jedlá a nápoje, skúsiť šťastie v tombole či pomerať si sily v súťažiach.

Detváky si prídu na svoje v detskom svete s atrakciami, môžu vyskúšať jazdu na koni alebo okúsia zábavnú výpravu v Kúzelnej krajine. Príďte si spríjemniť deň a pripomenúť krásu ľudovej tvorby a zábavy.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies