Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

O Zlatú putňu Tokaja Sečovce 2014 - XIX. ročník

O Zlatú putňu Tokaja Sečovce 2014 - XIX. ročník
Termín: 12.10.2014
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Sečovce (SR - Košický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.secovce.sk

Popis

O Zlatú putňu Tokaja Sečovce 2014 - XIX. ročník

Milovníci tanečného umenia si aj tento rok prídu na svoje. Do Sečoviec ich priláka XIX. ročník medzinárodnej súťaže v tanečnom športe v tancoch štandardných, latinsko-amerických O Zlatú putňu Tokaja.

Vlani prišlo do Sečoviec viac ako 200 tanečných párov z Litvy, Poľska, Ukrajiny, Rumunska, Maďarska, Čiech a samozrejme zo Slovenska. Súťažilo sa celý deň v kategóriách juniorov I D, II D, II C, kategórii dospelých C, B a pohárovej súťaži B/A/S.

Vo večernom galaprograme od 19.- tej hodiny si tanečné páry zmerali svoje umenie v štandardných tancoch waltz, valčík, tango, slowfox a qiuckstep i latinsko-amerických tancoch samba, rumba, čača, jive a passodoble.

Súťaž "O Zlatú putňu Tokaja" dnes už tradičného medzinárodnej súťaže začínala v roku 1983 za účasti tanečných párov zo Slovenska, Čiech a Poľska. Postupne pribúdali tanečné páry zo zahraničia. Pre finančné "suchoty" súťaž bola prerušená v rokoch 1992 až 2005 sa nesúťažilo.

Avšak vďaka vedeniu mesta sa tanečný život v meste Sečovce rozprúdil tak, že od roku 2005 sa súťaže zúčastnilo viac ako 1 000 tanečníkov a súťaž si získala uznanie od domácich i európskych tanečných osobností. Svedčí o tom účasť mnohonásobných majstrov Československa Tatiany Drexler – Petra Ingriša, špičkových párov ako sú napríklad vicemajstri z Čiech manželia Pouloví, 22-násobnej majsterky Slovenska Zuzany Paškovej – Rada Kováčika, vicemajstrov Slovenska v desiatich tancoch Lenky Lopašovskej – Michala Lamoša a ďalších.

NOVINKA
V tomto ročníku nás čaká jedno veľké a zaujímavé prekvapenie. Ako v Sečovciach povedal pán Andrej Mičunek medzinárodný porotca v spoločenskom tanci, na 19. ročníku 2014 predvedú svoje tanečné umenie tanečníci na vozíčku, kde je jeden na vozíčku a jeden chodiaci. Pán Mičunek založil tanečný šport na vozíčku nie len na Slovensku, ale aj v Kanade, Veľkej Británii a Rakúsku. Slováci sú v tomto športe vicemajstri sveta a v Sečovciach budeme mať možnosť vidieť tento šport v najvyššej svetovej forme.

Už sa tešíme na 19.- ročník súťaže O Zlatú putňu Tokaja 2014.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies