Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Vidiečanova Habovka 2014

Vidiečanova Habovka 2014
Termín: 07.06.2014 - 08.06.2014
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Habovka (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.nocka.sk
www.osvetadk.sk

Popis

Vidiečanova Habovka – Celoštátna postupová súťaž a prehliadka detských ľudových hudieb, speváckych skupín, sólistov spevákov a inštrumentalistov

Termín: 7. - 8. júna 2014
Miesto konania: Habovka

Celoštátna postupová súťaž a prehliadka ľudových hudieb, spevákov a inštrumentalistov (deti) je vrcholným podujatím najvyspelejších detských a mládežníckych ľudových hudieb, speváckych skupín, sólistov spevákov a inštrumentalistov zaoberajúcich sa interpretáciou hudobného folklóru.
Odborný garant: Národné osvetové centrum.
Realizátormi a organizátormi celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky ľudových hudieb, spevákov a inštrumentalistov (deti) sú Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne a obec Habovka.

Poslaním podujatia
je podporovať a rozvíjať u detí lásku k folklóru a podnecovať ich k aktívnej činnosti v tejto oblasti. Umožniť im prezentovať výsledky svojej práce na verejnosti a konfrontovať ich s výsledkami iných. Poskytnúť priestor ako členom, tak i vedúcim na tvorivé stretnutia s kolektívmi toho istého zamerania a vytvorením emotívnej atmosféry pri týchto stretnutiach ich motivovať k trvalému vzťahu k folklórnej tradícii i prítomnosti.

Neoddeliteľnou súčasťou festivalu je vyhľadávanie nových muzikantských a speváckych talentov a v neposlednom rade sprostredkúvanie hodnotných vystúpení širšej poslucháčskej verejnosti.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies