Termín: | 28.06.2014 |
Téma: | VARENIE a PEČENIE DOBRôT |
Miesto konania: | Látky (SR - Banskobystrický kraj) Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky |
Web: | www.latky.sk |
Varenie tradičných jedál regiónu Látky 2014 - 3. ročník
Podujatie spolu s obcou organizuje združenie Tradičná chuť regiónov Slovenska.
Všetko sú to jedlá z tohoto regiónu, ktoré sa bežne varili v podpolianskych domácnostiach. Sú to jednoduché a sýte jedlá, aby chlapi keď šli do roboty vydržali robiť až do večera, či už v lese, poli i kameňolome, ale aj v bani.
Môžte okoštovať Hutnianske dubčiaky, fučku, chamulu, podlesníky,haruľu,jahňacinku bez moderných ingrediencii, ale i chlebík pečený v starodávnej peci, ktorá už roky rokúce nepiekla, až teraz na tieto podujatia ju rozhajcovali.
Ale pochutiť si budeme môcť aj na fajnovejších jedlách, ako napríklad na zemiakových pagáčoch, na zemiakovom šaláte, na štrúdle i treba okoštovať aj fazuľový strapkáč.
Cieľom podujatia je okrem iného zachovať tradičné recepty, ako aj ich miestne názvy.