Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

VII. Komárňanské vínne korzo Komárno 2014

VII. Komárňanské vínne korzo Komárno 2014
Termín: 05.09.2014 - 07.09.2014
Téma: VINOBRANIE a VÍNO
Miesto konania: Komárno (SR - Nitriansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.komarno.sk
www.komarno.sk/korzo/program.html

Popis

Vážení návštevníci festivalu!
Je to už po siedmy krát čo pre Vás organizujeme

Komárňanské vínne korzo.

Pripomeňme si teda dôvody, pre ktoré sa nás aj tento rok oplatí navštíviť.

Začnime hlavným účinkujúcim vínneho korza - vínom, pretože v priebehu týchto niekoľkých dní sa všetko podriadi kultúrnej konzumácii práve tohto moku. Okrem najvýznamnejších vinárov širokého regiónu nás navštívia tiež maďarskí vinári z oblastí Somló, Villány, Eger a Szekszárd, ale prídu aj vinári z Rumunska (Sedmohradska), aby nám predstavili svoje moky.

Na dosiahnutie komplexného zážitku je možné vyberať si, okrem vynikajúcich vín, aj z množstva kulinárskych dobrôt. V ponuke môžeme nájsť syry, pekárenské výrobky, jedlá z diviny, typické oberačkové špeciality aj trdelníky. V každom prípade sa musíme zmieniť aj o šiestom ročníku súťaže vo varení fazuľovej polievky, pomenovanej po veľkom rodákovi z nášho mesta „Súťaž vo varení Jókaiho fazuľovej polievky“, ktorá sa ako zvyčajne uskutoční v parku Anglia.

A keď už hovoríme o sviatku vína, hudby a dobrôt, nech je naším ďalším dôvodom na návštevu hudba. Čakať Vás bude bohatý program na dvoch javyskách na centrálnom Námestí gen. Klapku. Podrobný program nájdete pod hlavičkou "program".

Každého návštevníka siedmeho ročníka Komárňanského vínneho korza 2014 srdečne očakávame medzi 5. a 7. septembrom, aby sme si dopriali v našom uponáhľanom živote tak prepotrebné pozastavenie sa, vyplnené príjemným zážitkom.

Anton Marek
primátor mesta

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies