Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

VIII. ročník Remeselníckeho jarmoku Partizánska Ľupča 2014

VIII. ročník  Remeselníckeho jarmoku Partizánska Ľupča 2014
Termín: 19.09.2014 - 21.09.2014
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Partizánska Ľupča (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.partizanskalupca.com

Popis

VIII. ročník Remeselníckeho jarmoku Partizánska Ľupča 2014

Obecný úrad v Partizánskej Ľupči Vás všetkých srdečne pozýva na VIII. ročník remeselníckeho jarmoku, ktorý sa uskutoční v dňoch 19. - 21. septembra 2014.

Pripravili sme pre Vás bohatý jarmočný program plný dobrej muziky, zábavných animačných vstupov, ukážky ľudovej tvorivosti, veselú jarmočnú náladu s bohatou nádielkou jarmočných dobrôt a špecialít.

Oživme spoločne ľudové tradície.
Obecný úrad v Partizánskej Ľupči plánuje v našej obci uskutočniť dňa 20. septembra 2014 už 8. ročník REMESELNÍCKEHO JARMOKU. Vieme, že tradícia trhu v Ľupči patrí medzi najstaršie v Liptove, keď v roku 1263 Ľupčania získali od kráľa Bela IV. s prvým mestským privilégiom aj trhové právo. Takúto akciu by sme si samozrejme bez Vašej pomoci nemohli dovoliť. ...

Vieme, že vo Vašich rukách máte zručnosti a že Vaše záľuby sú aj Vašim koníčkom. Preto Vás touto cestou oslovujeme ako jedného z možných účastníkov jarmoku, aby ste sa prezentovali, či už formou Vašich remeselníckych výrobkov ( črpáky, valašky, sochy, drevené lyžice, lopáre, korýtka, geletky, opasky, klobúky, popruhy na konský záprah, kožené čižmy, krpce, košíky a pod.) alebo formou Vašich ľudových výrobkov (vyšívanie, paličkovanie, pletenie, háčkovanie, maľovanie, tkanie, macramé...)

Celá akcia sa bude konať na námestí v Partizánskej Ľupči. Popri vystavovaní, je možné svoje výrobky aj predávať. Naše pozvanie patrí aj pre Vás, ktorí nám pripravíte niečo fajné do bruška i niečo na dobrú náladu.

Z Vašej strany uvítame akúkoľvek radu, podnet, iniciatívu alebo pripomienky, prípadne môžete osloviť svojich kolegov a priateľov.

Želáme si, aby sme spoločne mohli oživiť ľudové tradície obce Partizánska Ľupča a aby sme v tejto akcii každoročne pokračovali. Zároveň Vás všetkých srdečne pozývame na REMESELNÍCKY JARMOK, ktorý určite oživí dávne spomienky našich predkov.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies