Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Najlepší kysucký guláš - 4. ročník súťaže vo varení gulášu Kysucké Nové Mesto 2014

Najlepší kysucký guláš - 4. ročník súťaže vo varení gulášu  Kysucké Nové Mesto 2014
Termín: 04.10.2014
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Kysucké Nové Mesto (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.kysuckenovemesto.sk

Popis

Súťaž "4. ročník súťaže vo varení gulášu".

Guláš vo štvrtok 4. októbra 2014 sa na sídlisku Kamence za pohostinstvom Domček v Kysuckom Novom Meste uskutoční 4. ročník súťaže vo varení gulášu. Organizátori ho venovali pamiatke na zosnulého Jozefa Mičuru, ktorý bol zakladateľom a autorom myšlienky tohto podujatia.

O dobrú náladu sa postarajú rôzne foklórne skupiny: FS Jedľovina,mažoretky Asanka, Kysucké Žubrienky a Margaréty a pod. Uskutočnia sa aj rôzne sprievodné súťaže.

Do súťaže sa môžu prihlásiť trojčlenné družstvá ľubovoľného veku i pohlavia, štartovné je 15,- EUR na osobu. Maximálne môže uvariť 30 litrov gulášu (mäsového, rybacieho, sójového, hubového...) alebo minimálne 40 porcií. Prípravy na varenie začínajú o 7,30 hod., porota vzorky hodnotí od 12. – 13 hod.

Súťažiace družstvá si prinesú kotlík, kuchynské potreby, suroviny, koreniny, ale aj dáždniky či slnečníky podľa počasia. Ostatné zabezpečia organizátori, i dobrú náladu a zábavu, ktorú obstarajú FS Jedľovina, mažoretky Asanka, Kysucké Žubrienky a Margaréty a ďalší účinkujúci. Podujatie spestria aj rôzne zábavné súťaže. Zisk z neho pôjde na podporu rozvoja kultúrnych a športových aktivít detí a mládeže.

Bližšie ionformácie a prihlášky poskytnú: MKŠŠ KNM, Dom kultúry, J. Čierňava, p. Vajdiak 0904 498 316 a p.Hošták – pohostinstvo Domček.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies