Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

2. Súsedské vianočné trhy Jablonové 2014

2. Súsedské vianočné trhy Jablonové 2014
Termín: 13.12.2014
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Jablonové (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.obecjablonove.sk

Popis

Súsedské vianočné trhy Jablonové 2014

Prvé "Súsedské vianočné trhy" v Jablonovom boli naozaj súsedské. Uskutočnili sa v roku 2013.


Čas sviatkov obohatili naše prvé súsedské jabloňácke Vianočné trhy. Veríme, že tým čo prišli sa páčilo i chutilo. A zišlo sa nás naozaj dosť, aby sme sa pred Vianocami tak po susedsky stretli a popriali si krásne sviatky.
Potešili nás škôlkari i školáci svojím programom aj skvelý spevokol jablonovských senioriek vianočnými piesňami. Deti a rodičia sa vybláznili pri spoločnom love polystyrénových kaprov, kŕmení snehuliakov loptičkami, nosení jabĺčok či lyžovaní na drevených lyžiach - škoda, že nie na snehu. Odmenou im boli pravé perníkové medaile na zjedenie. Snáď nám Perinbabka o rok zasneží v pravý čas. A doprajeme si pravú susedskú guľovačku.
Jediní, ktorí si pri varení vianočnej kapustnice užili čerstvý vzduch a mráz po celý deň bol pán starosta s manželkou.
My ostatní sme okrem fandenia našim malým a veľkým hlavne koštovali. Výbornú kapustnicu, varené vínko, grog, lokše, koláčiky či zabíjačkové špeciality. Kto chcel, nakúpil aj drobnosti pre potešenie, koláčiky na zjedenie či výrobky miestnych detí na podporu školy a škôlky.
Kto chcel, odniesol si aj živého kapra alebo aspoň šupinky pre šťastie a na podporu miestnej Základnej školy sa vydražil i krásny Vianočný stromček od Lesnej správy. A keď sa všetko rozutekalo, pár tínedžerov si zmeralo sily v badmintone so zvyškom organizačného tímu, aby od únavy nezdrevenel.
Ďakujeme všetkým čo trhy s nadšením pripravili, všetkým čo na trhoch pomáhali, vystupovali, varili, predávali a moderovali, a všetkým, čo ste prišli a zabavili sa a na budúci rok sa tešíme znovu, napísala Danka Trgiňová v Jablonovských novinách

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies