Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

27. Svetová zimná univerziáda 2015 Slovensko / 27. Winter Universiade 2015 Štrbské Pleso - Osrblie, Slovakia

27. Svetová zimná univerziáda 2015 Slovensko / 27. Winter Universiade 2015 Štrbské Pleso - Osrblie, Slovakia
Termín: 24.01.2015 - 01.02.2015
Téma: PRETEKY a SÚŤAŽE
Miesto konania: Štrbské Pleso, Osrblie, Prešovský kraj, (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: saus.sk
www.youtube.com/watch?v=sGzvJfFbA_U

Popis

27. Svetová zimná univerziáda 2015 Slovensko

Španielska Granada má problémy s organizáciou niektorých športových disciplín, preto vznikol projekt spolupráce Španielska a Slovenska pri organizovaní Svetovej zimnej univerziády 2015.

Univerziáda bude u nás po tretí raz, po prvý raz to bolo v roku 1987, druhýkrát bola v regióne pred 15 rokmi. Termín konania súťaží na Slovensku je naplánovaný na dni 24.1.2015 - 1.2.2015.

Potešujúca je informácia pre návštevníkov a fanúšikov zimných športov. Vstup na Univerziádu je voľný, na športoviskách sa nebude vyberať žiadne vstupné!

Na Slovensku sa predstaví to najlepšie, čo ponúka svetový vysokoškolský šport. Súťažiť sa bude v bežeckom lyžovaní, biatlone, v severskej kombinácii a v skokoch na lyžiach.

Súťaže sa budú konať sa na Štrbskom Plese a v Osrblí. Do Osrblia by malo prísť 250 a na Štrbské Pledse 550 účastníkov. Na Štrbskom Plese bude 17 a v Osrblí 9 medailových disciplín.

Hlavným organizátorom hier je Medzinárodná federácia vysokoškolského športu (International University Sports Federation - FISU). Pre súťažiacich platí vekové obmedzenie do 26 rokov a dôležitá je ich akademická príslušnosť.

Organizácia tohto významného medzinárodného podujatia tak prispeje nielen k propagácii Slovenska, ale zároveň podporí slovenský univerzitný šport a umožní mladým ľuďom z regiónu zapojiť sa do prípravy kultúrnych a sprievodných podujatí.

Rozsahom je to veľmi veľká akcia, pre Slovensko je pozitívne, že v posledných rokoch rastie záujem o tieto univerziády aj zo strany televízií. Podľa ostatných informácií je dohodnuté, že zo Štrbského Plesa aj z Osrblia pôjde asi 20 hodín priamych prenosov cez Eurosport, ktorý plánuje vysielať živé prenosy zo súťaží pre viac ako 32 miliónov divákov.

V tomto roku sa už konala na Štrbskom Plese a v Osrblí inšpekčná cesta predstaviteľov medzinárodnej federácie univerzitného športu FISU, zástupcov zúčastnených krajín, organizačného výboru a predstaviteľov samosprávy.
Skontrolovali stav jednotlivých športovísk, možnosti ubytovania, dopravy, infraštruktúry ale aj podmienok pre média a televízne spoločnosti.
Prezident technickej komisie Roger Roth a prezidentka inšpekčnej komisie FISU Kairis Ulpová sa zhodli, že budovanie infraštruktúry v oboch strediskách - Štrbské Pleso a Osrblie významne napreduje.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies