Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

IV. Novozámocký deň tekvice Nové Zámky 2014

IV. Novozámocký deň tekvice Nové Zámky 2014
Termín: 07.11.2014
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Nové Zámky (SR - Nitriansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.novezamky.sk

Popis

IV. Novozámocký deň tekvice Nové Zámky 2014

V rámci podujatia KLOBFEST NOVÉ ZÁMKY sa uskutoční IV. Novozámocký deň tekvice.

Niečo o tekvici
Amerika, Európa, Čína – tekvice sa tešia obrovskej popularite po celom svete, a to už niekoľko tisícok rokov. Ako potravinu i liek ju využívali Mayovia, Aztékovia i starí Rímania. Zúžitkovať sa z nej dá doslova všetko. Od jadierok cez listy až po dužinu a šťavu. Všetky druhy tekvíc majú pozitívny vplyv na naše zdravie, to znamená nielen tie obrovské oranžové plody, ale aj patizón či cuketa. Podporujú látkovú výmenu v tele, pomáhajú pri problémoch s močovým mechúrom alebo prostaty, zlepšujú činnosť srdca a obličiek.

Tým, že tekvica obsahuje veľa vlákniny, prečisťuje tráviaci trakt. Má totiž schopnosť absorbovať toxíny z čriev, takže je súčasťou mnohých detoxikačných kúr. A keďže ju tvorí z drvivej väčšiny voda, tak sa hodí do jedálnička ľuďom, ktorí by radi zhodili nadbytočné kilá. Jej výhoda nie je len v nízkej nutričnej hodnote, ale aj v tom, že tuky sa viažu na vlákninu, ktorá ich vylúči z tela. Rovnako je tu prítomný lipolytický enzým, ktorý tuky štiepi, takže sa výsledný efekt zbavovania tukov ešte zosilňuje.

K tekvicovej šťave len toľko - škoda, že o mrkvovej či rajčinovej šťave sa hovorí a o tekvicovej nie, pretože je tiež veľmi prospešná. Okrem toho, že čistí telo a odvodňuje ho, pomáha aj chorému pankreasu, slezine a žalúdku.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies