Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Detský FS ROZMARÍN pri Rakúsko-slovenskom kultúrnom spolku Viedeň 2014 - 10. výročie

Detský FS ROZMARÍN pri Rakúsko-slovenskom kultúrnom spolku Viedeň 2014 - 10. výročie
Termín: 13.12.2014
Téma: PODUJATIA NAŠICH KRAJANOV
Miesto konania: Viedeň, (Zahraničie - Rakúsko)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: skundwien.at
www.rozmarin.at

Popis

Slovenský detský FS ROZMARÍN pri Rakúsko-slovenskom kultúrnom spolku Viedeň 2014 - 10. výročie

Sobota 13.12.2014 (17:00)

Folklórny súbor Rozmarín oslávi svoje 10. výročie v sobotu 13. decembra 2014 o 17 hodine v divadelnej sále na Komenského škole, Sebastianplatz 3, 1030 Wien.

Členovia súboru vystúpia spolu s Ľudovou hudbou Maroša Mikuša, ktorá bude hrať do tanca a na počúvanie aj po skončení slávnostného programu. Nebude chýbať ani občerstvenie. Vstup 10,- EUR, deti zadarmo.

Jubilujúci slovenský detský folklórny súbor Rozmarín pri Rakúsko-slovenskom kultúrnom spolku oslávi svoje 10. výročie založenia v sobotu 13. decembra 2014 o 17:00 hodine v divadelnej sále na Komenského škole, Sebastianplatz 3, 1030 Wien.

Členovia súboru vystúpia vo svojom hodinovom programe spolu s Ľudovou hudbou Maroša Mikuša, ktorá bude hrať do tanca a na počúvanie aj po skončení slávnostného programu.

Nebude chýbať ani občerstvenie a torta s 10. sviečkami.

Všetci ste srdečne pozvaní!

Slovenská detský folklórny súbor ROZMARÍN
pôsobí od roku 2004 vo Viedni pri Rakúsko-slovenskom kultúrnom spolku, ako prvý a zatiaľ jediný slovenský folklórny súbor v Rakúsku.

Založila ho Slovenka žijúca vo Viedni Mgr.Helena Steiner, ktorá je hudobným pedagógom a umeleckou vedúcou súboru. Tanečný pedagóg a choreograf súboru je Mgr. Lenka Konečná-Šútorová a Katarína Saňková.

Súbor tvoria slovenské a české deti žijúce vo Viedni, momentálne vo veku 4 až 15 rokov. Deti tancujú a spievajú piesne z rôznych regiónov Slovenska, riekankami si cibria slovenčinu a detskými hrami spoznávajú ľudové zvyky a práce na slovenských dedinách.

Snahou zakladateľky súboru je pestovať u detí vzťah ku kultúrnemu dedičstvu Slovákov. Rozmarín vystupuje so svojou ľudovou kapelou, v ktorej hrajú aj rodičia detí tohto súboru.

Folklórne tradície slovenského národa sú bohaté a prekrásne. Súbor Rozmarín sa ich snaží priblížiť ľuďom žijúcim hlavne mimo Slovenska.


Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies