Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Víno a kraslice Trebišov

Víno a kraslice  Trebišov
Termín: 29.03.2015
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Trebišov (SR - Košický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.muzeumtv.sk

Popis

VÍNO A KRASLICE

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pripravuje na Kvetnú nedeľu 29. marca 2015 v expozícii Ľudovej plastiky a drevorezby južného Zemplína už tradičné veľkonočné podujatie VÍNO A KRASLICE. Spoločensko- kultúrne podujatie sa uskutoční s podporou hlavných partnerov, ktorými sú mesto Trebišov, Združenie Tokajská vínna cesta a Cirkevná stredná odborná škola sv. Jozafáta v Trebišove a začne sa o 14.30 hodine.

Jednou z aktivít tohto podujatia bude jazda na obnovenom a vynovenom historickom traktore s vlečkou z roku 1957, ktoré uchováva Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína vo svojej expozícií.

Inšpirovať sa mnohými tradičnými i modernejšími technikami zdobenia veľkonočných kraslíc bude možné v expozícii Ľudovej plastiky a drevorezby južného Zemplína, kde sa zrealizuje už 8. ročník tvorivej dielne „Zdobíme kraslice“. Prezentovať svoju trpezlivú prácu budú i výrobcovia rozličných veľkonočných dekorácií.
Po úspešných minuloročných spoluprácach s Cirkevnou strednou odbornou školou sv. Jozafáta sa rozhodol organizátor aj tento rok prezentovať ukážky veľkonočného stolovania formou kreatívnej veľkonočnej tabule s typickými sviatočnými jedlami, viažucimi sa na Veľkú Noc. Z nej potom návštevníci ochutnajú dobroty . Návštevníci degustujú viaceré druhy tokajských vín. Celým podujatím budú znieť tóny folklórnych piesní, ktoré uchovávajú tradíciu krásnych jarných a najväčších kresťanských sviatkov. Zemplínske spevy ponúkne folklórna skupina Trebišovská Orgonina.


Srdečne Vás všetkých pozývame.
Vaše Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies