Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Rozprávková cesta na ozajstnom zámku Vígľaš 2015

Rozprávková cesta na ozajstnom zámku Vígľaš 2015
Termín: 31.05.2015
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Zámok Vígľaš (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.grandviglas.com

Popis

Na sviatok detí 31. mája sa Vígľašský zámok opäť rozozvučí detským smiechom a zábavnými atrakciami. Pre rodiny s deťmi predstavitelia zámku pripravili netradičný program – cestu rozprávkovým zámkom. Spolu s rozprávkovými postavičkami budú môcť deti súťažiť v jednotlivých disciplínach. Oceníte nielen rozprávkové prostredie skutočného zámku, ale môžete sa tešiť aj na zaujímavý program pre deti v podobe workshopov s anglicky hovoriacimi lektormi. Podujatie je určené pre deti od 3 do 15 rokov. Informoval o tom marketingový riaditeľ hotela Branislav Lupták.
„Rodičia môžu dopriať svojim ratolestiam nezabudnuteľný zážitok k ich sviatku. O 10.00 hod. rozprávkoví hrdinovia začnú pozývať detičky na súťaže na vnútorné nádvorie. S týmito postavičkami, ako aj s vtáčikmi sokoliarov je možnosť fotografovania. V zámockej sále sa predstaví Hriňovské divadlo s rozprávkou Pipi dlhá pančucha a popoludní na nádvorí zas spevácke vystúpenie detí pod názvom Húčava. Pred obedom vystúpi aj detský folklórny súbor Podpoľanček. Nebude chýbať ani Bábkové divadlo na rázcestí so svojou rozprávkou na brušku. Počas celého dňa budú prebiehať na oboch nádvoriach workshopy, a to maľovanie na tvár, rezbárske práce, športové aktivity, bublinofuky, ako aj tvorivá dielňa s voskom, tzv. enkaustika. Na nádvorí budú vystavovať svoje diela regionálni umelci s možnosťou kúpy- výrobky z dreva a drevorezby, cukrovinky, cukrová vata, medovníky, či výroba oblátok. Deti milujú kolotoče, to im nemôžeme nedopriať. Prekvapíme ich starodávnym kolotočom na ručný pohon. V ponuke občerstvenia sú počas celého dňa detské gastro špeciality, napríklad hot dogy, wafle, muffiny, palacinky. Vstupné je pre deti od 10 rokov 2 eurá, pre dospelých 5 eur,“ vymenoval B. Lupták.
Dodal, že súčasťou programu sú aj prehliadky zámku v čase od 10.30 do 15.30 hod. Časy konkrétnych prehliadok nie sú určené, budú sa konať po nazbieraní limitovanej kapacity skupiny záujemcov o prehliadku. Oživením programu bude zámocká bublinová show o 17.00 hod., kedy deti budú spoločne fúkať bubliny zo svojich bublifukov a ponoria tak zámok do bublín. Vyvrcholením podujatia bude detská diskotéka s DJ-om, ktorá potrvá do 18.00 hod.
„Rodičia môžu deti odfotiť pri každej aktivite a pokiaľ sú ich ratolesti súťažechtivé, pripravili sme facebook súťaž o zaujimavé ceny. Z fotiek zaslaných do správy na zámockej stránke, vyhráva tá najkrajšia zachytávajúca detskú radosť, to znamená tá, ktorá získa najväčší počet hlasov po zverejnení súťaže,“ priblížil B. Lupták.
Zámok Vígľaš pripravil v letnej sezóne pre ubytovaných hostí ďalšie aktivity v okolí. V spolupráci s golfovým areálom Tri Duby ponúka zľavu 20 % na greenfree, rovnako 20 % na adrenalínové aktivity v stredisku Košútka.V areáli Masarykov Dvor s konskými aktivitami zas prebieha výučba jazdenia v krytej hale aj vo voľnej prírode. Hodiny jazdenia či jazdu na koči je možné zakúpiť priamo na recepcii zámockého hotela. Cena jazdenia sa pohybuje od 14 € za 45 minút, jazda na koči od 50 € za 1h. Hoteloví hostia majú aj možnosť zapožičania bicyklov v cene 3 € za 1h, prenájom tenisového kurtu je v cene 5 € za 1h. V letných pobytových balíkoch bude zahrnuté aj vstupné do Holidaypark Kováčová a Aquatermal Strehová. V ponuke sú pre záujemcov aj vyhliadkové lety lietadlom či spoznávanie krás okolia- UNESCO pamiatky.

Viac informácií je na www.grandviglas.com
Rezervácie: 045 5245795-96, recepcia@grandviglas.com

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies