Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

„ Zdola ponickýho mlyna“ 2015 Poniky- 19. ročník

„ Zdola ponickýho mlyna“ 2015 Poniky- 19. ročník
Termín: 13.06.2015 - 14.06.2015
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Poniky (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.poniky.sk

Popis

ZDOLA PONICKÝHO MLYNA

Druhý týždeň v mesiaci jún, presne dni sobota a nedeľa sa nesú u nás v Ponikách v duchu folklóru, ľudovej hudby a zachovávania tradícií našich predkov . Tak tomu bude aj tento rok, kedy sa vďaka tejto významnej udalosti spolu opäť stretneme na Horedoliní. Festival „ Zdola ponickýho mlyna“ sa stáva každoročným a pravidelným stretnutím Poničanov, Lihoťanov, Hutníkov, našich rodákov, rodinných príslušníkov, dlhoročných priateľov, spolužiakov, susedov... Preto pozvite aj vy tých svojich a využite na to práve termín 13. - 14.júna 2015.

Pre všetkých bude pripravený bohatý kultúrny program v príjemnom prostredí plný nie len ponického folklóru, hudby, spevu a tanca.

19. ročník folklórneho festivalu bude výnimočný tým, že sa začne ekumenickými službami Božími v Evanjelickom kostole v Ponikách, ktoré budú symbolom spájania sa ľudí bez akýchkoľvek rozdielov.

Uplynulo už 40 rokov od filmového spracovania ponickej svadby a práve v spojitosti s týmto výročím spolu zažijeme ohlášky, uvidíme mladuchu, ženícha, starejšieho, svadobný sprievod a následne kultúrny program na Horedoliní v ktorom bude hrať dôležitú úlohu práve ponická svadba...

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies