Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Festival drotárstva 2015 a XXIV. ročník stretnutia drotárskych majstrov Budatín

Festival drotárstva 2015 a XXIV. ročník stretnutia drotárskych majstrov Budatín
Termín: 19.06.2015 - 20.06.2015
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Žilina - Budatín (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: pmza.sk

Popis

Festival drotárstva 2015

19. - 20. júna 2015, areál hradu Budatín

Po ročnej pauze pripravilo Považské múzeum v Žiline opäť obľúbený Festival drotárstva a XXIV. ročník stretnutia drotárskych majstrov.

Podujatie sa bude konať v dňoch 19. až 20. júna 2015 v areáli Budatínskeho hradu a jeho hlavnou sprievodnou akciou bude nevšedná výstava mladej českej sochárky Veroniky Psotkovej 500 m2 rabicovej siete. Jej vernisáž je naplánovaná na piatok 19. júna o 10.00 hod.

Návštevníkov festivalu čakajú dva dni plné drotárskeho umenia, kultúrny program a ďalšie zaujímavé aktivity. Účasť na festivale prisľúbili najlepší majstri svojho remesla. Osobitná pozornosť bude venovaná študentom umeleckých škôl a súčasťou podujatia budú i tento rok tvorivé dielne pre deti – Škola drôtovania. Témou tvorivých dielní pre drotárov sú inšpirácie z ríše hmyzu.

Festival drotárstva je jediný projekt svojho druhu na Slovensku, ktorý umožňuje vzájomné stretnutia, diskusie, výmenu poznatkov a skúseností ľuďom, ktorí sa teoreticky či prakticky venujú drotárskej problematike. Spolu so sprievodnými akciami je najreprezentatívnejším podujatím v odbore drotárstva v rámci Slovenska a má medzinárodný charakter. Pravidelne sa na ňom zúčastňujú umeleckí remeselníci a výtvarníci aktívne pracujúci s drôtom zo Slovenska, Čiech a Moravy.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies