Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Deň otvorených pivníc® 2015 – Malokarpatská vínna cesta XVI. ročník

Deň otvorených pivníc® 2015 – Malokarpatská vínna cesta XVI. ročník
Termín: 20.11.2015 - 21.11.2015
Téma: VINOBRANIE a VÍNO
Miesto konania: Malokarpatský región (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.mvc.sk
www.youtube.com/watch?v=cpsgBY4FPio
www.youtube.com/watch?v=TlBzDHZyZm4

Popis

Deň otvorených pivníc® 2015 – XVI. ročník

V dňoch 20.11. od 14,00 hod. do 21,00 – 21.11. od 12,00 do 21,00 hod.

Cena vstupenky je 50,- €, v cene vstupenky sú bonusy na nákup vína v celkovej hodnote 25,- €.
Vstupenky sa budú dať objednať od 15. septembra 2015 prostredníctvom objednávkového formulára na www.mvc.sk, ktorý treba vyplniť, automaticky po uvedení vašej e-mailovej adresy Vám príde kopia objednávky so všetkými informáciami o cene, platbe a rezervovaní vstupeniek.

Automaticky Vám nabehne Váš variabilný symbol. Počet vstupeniek je obmedzený a nepustí Vás ďalej – maximálne 20ks. Vstupenky sa dajú zakúpiť a rezervovať aj od 16. sept. osobne v Malokarpatskom osvetovom stredisku, Horná 20, Modra.

Umožňuje milovníkom vína degustovať vína z celého malokarpatského regiónu priamo v prevádzkach, kde sa vyrába, rozprávať sa o víne s producentmi a spoznávať jeho tajomstvá. Podujatie sa významnou mierou podieľa na zvyšovaní kultúry podávania a pitia vína v malokarpatskom regióne.

História podujatia:
Tradícia Dňa otvorených pivníc sa začala písať v roku 1999. V prvom ročníku sa do projektu zapojila necelých 20 subjektov v Pezinku a okolí a postupne sa rozšíril po celej trase Malokarpatskej vínnej cesty.

Dnes:
Vo viac ako 60 vínnych pivniciach na trase Bratislava - Rača - Trnava.

Podujatie Deň otvorených pivníc v sebe spája niekoľko fenoménov - víno, krajinu, históriu a gastronómiu oblasti rozloženej medzi Bratislavou a Trnavou ako veľkými centrami juhozápadného Slovenska.

Medzi nimi ležia tri menšie mestá - Pezinok, Modra a Svätý Jur, ktoré sa pýšia starou tradíciou slobodných kráľovských miest. Tento titul získali v 17. storočí, a to najmä vďaka svojej produkcii kvalitného vína, ktoré chutilo korunovaným a vznešeným hlavám vo Viedni i Bratislave - vtedy hlavnom meste Uhorska.

Začnime však pekne po poriadku - prejdime Malokarpatskou vínnou cestou od Bratislavy po Trnavu - tak, ako to robí väčšina návštevníkov počas Dňa otvorených pivníc v novembri, ktorý je prvou oslavou výsledkov práce vinohradníkov a vinárov - nového vína.

V tieto dni sa otvoria vínne pivnice a prevádzky vinárov pre všetkých, ktorí chcú putovať malokarpatskou krajinou a poznávať ju ako fenomén chute i krásy prírody a kultúry.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies