Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Svätoplukova podkova Nitra 2015 - Šampionát furmanov Slovenska a preteky zručnosti

Svätoplukova podkova Nitra 2015 - Šampionát furmanov Slovenska a preteky zručnosti
Termín: 17.10.2015 - 18.10.2015
Téma: CECHY, SPOLKY a ZDRUŽENIA
Miesto konania: Nitra (SR - Nitriansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.nisys.sk
www.svatoplukovapodkova.sk

Popis

Svätoplukova podkova Nitra 2015


Príďte si pozrieť krásne kone na akciu Svätopluková podkova. Tretí októbrový víkend sa uskutoční Šampionát Furmanov Slovenska a preteky zručnosti. V Slovenskom poľnohospodárskom múzeum, Dlhá 92.

Najsilnejšie kone z celého Slovenska v Nitre
V dňoch 17. a 18.októbra 2015 sa v areáli Slovenského poľnohospodárskeho múzea v Nitre uskutoční športovo-kultúrne podujatie pre všetkých milovníkov koní pod spoločným názvom „Svätoplukova podkova“.

Dňa 17. októbra, od 10.00- 17.00 h sa bude konať „Šampionát furmanov Slovenska“ v spolupráci so Zväzom chovateľov koní Slovenska. Po prvý krát budú v Nitre súťažiť najsilnejšie kone a najlepší furmani z celého Slovenska. Kvalifikačným predpokladom na účasť na tomto podujatí je víťazstvo v regionálnej súťaži v priebehu roka. Návštevníci budú môcť hlasovať o najkrajšiu dvojicu koní.V rámci prestávky bude pre návštevníkov pripravenévystúpenie frízskeho žrebca známeho z viacerých filmov.

V nedeľu, 18. októbra sú od 10.00 do 17.00 h pripravené ,,Preteky zručnosti“ – súťaž amatérskych jazdcov. Ide o súťaž neregistrovaných jazdcov rôznych vekových kategóriíz Nitrianskeho kraja. Zároveň chovatelia koní a ranče z územia kraja budú prezentovať svoju činnosť. Počas prestávkysa môžu návštevníci tešiť na vystúpenie frízskeho žrebca s ukážkami prvkovšpanielskej školy.

Pre malých i väčších návštevníkov bude možné v areáli vozenie na poníkovi, na koni či koči. Slovenské poľnohospodárske múzeum pripravilo k tejto príležitosti výstavu vozov a kočov zo svojich zbierok.Pripravené sú taktiež stánky s občerstvením a potrebami pre chovateľov koní.

Vstup do SPM z Dlhej ulice č. 92. Vstupné 3,- € dospelí/ deti a žiaci 1,50 €. Parkovanie je možné v areáli múzea za poplatok 2,- € na deň.


Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies